«Gjengangerne - Stress, Smerter og Søvn» - fagdag

Kurs og kompetanseutvikling for helsepersonell, 13.09.2019, Lærings- og mestringssenteret

Fylkesmannen arrangerer fagdagen i samarbeid med nettverk for friskliv, læring og mestring i Østfolds kommuner og DPS / lærings – og mestringssenteret i Sykehuset Østfold.

08:00 - 08:45 Kaffe/te, registrering

08:45 - 09:00 Velkommen

09:00 - 09:45 Gjengangerne – Stress, Smerter og Søvn

klinisk psykolog Henrik Børsting Jacobsen ved avd. for smertebehandling, Oslo universitetssykehus Ullevål og Hans-Petter Jacobsen, programleder/journalist NRK

09:45 - 10:00 Sirkulasjonsøkt

10:00 - 10:45 Gjengangerne – Stress, Smerter og Søvn Del 2

10:45 - 11:30 Lunsj

11:30 - 11:45 Qi-gong

11:45 - 12:30 Gjengangerne – Stress, Smerter og Søvn Del 3

12:30 - 13:00 Kaffe/te + kake

13:00 - 14:00 Brukerhistorie

14:00 - 14:15 Oppsummering og avslutning

Fagdagen er gratis, med enkel servering

Maks 140 personer

Påmelding

Påmelding blir tilgjengelig i uke 28. Gå inn på: Frisklivssentralen sine nettsider og meld deg på fagdagen der.

Påmeldingsfrist: 6. september

13.09.2019
Tune administrasjonsbygg, Tuneveien 95. 1712 Grålum

Lærings- og mestringssenteret

Medarrangør

Boken «Gjengangerne – Stress, Smerter og Søvn» handler om hvordan de tre fenomenene stress, smerter og søvn påvirker hverandre. I vår søken etter å forså og fjerne lidelser har vi satt merkelapper på smertene. Men all diagnostiseringen har kanskje fjernet oss fra forståelsen av disse gjengangerne som noe som bare er og alltid vil være der. Stress er bra for oss, men stress kan også være giftig. Smerter er ubehagelig, men forventninger og følelser påvirker smerteopplevelsen. Søvnplager kan gi mer smerter en smerter gir søvnplager. Når disse tre GJENGANGERNE spiller opp i vår egen kropp, er trioen godt samspilt. De bytter bare på hvem som skal spille solo!

Om foredragsholderne

Henrik Børsting Jacobsen, klinisk psykolog ved Avdeling for smertebehandling, Oslo universitetssykehus Ullevål. Postdoktor ved Nasjonal kompetansetjeneste for nevropatisk smerte, Oslo Universitetssykehus. Førstelektor i medisinsk Atferdsvitenskap, Det medisinske fakultet, Universitet i Oslo

Hans-Petter Jacobsen, adjunkt, programleder og journalist. Programleder i NRK, radio og TV, i over 30 år. Profesjonell formidler!

Vi trenger din hjelp for å forbedre nettsidene våre. Tilbakemeldingen din vil bli lest, men vi kan dessverre ikke besvare den. Husk å ikke sende personlig informasjon, for eksempel e-post, telefonnummer eller personnummer.