Kurs for pårørende

Kurs , 19.09.2017-10.10.2017 , Lærings- og mestringssenteret

Kurs for pårørende til voksne med langvarig sykdom med temaer som: Hvordan ta vare på seg selv som pårørende, oppmerksomt nærvær, sette egne grenser og erfaringsutveksling.

19.09.2017-10.10.2017
Sykehuset Østfold Moss

Lærings- og mestringssenteret

Er du pårørende til en voksen med langvarig sykdom, og vil lære mer om hvordan ta vare på seg selv som pårørende?

Har du lyst til å treffe andre pårørende, og lære mer om hvordan en kan mestre hverdagen bedre?

Målgruppe

Ektefeller, partnere, nærstående og foreldre som har voksne pårørende med langvarig sykdom.

Hensikten med kurset

Kurset er utviklet for å gi påfyll i hverdagen. Kurset kan derfor bidra til å gjøre deg mer bevisst på egne grenser, å ivareta deg selv og finne fram til egne ressurser og muligheter. Utveksle erfaringer med andre deltakere og få tips og råd av hverandre.

Kursinnhold

• Hvordan ta vare på seg selv som pårørende
• Hvem er jeg? Med fokus på ressursene dine
• Hva gir og hva tar energi
• Om å sette egne grenser
• Kognitiv bevisstgjøring
• Oppmerksomt nærvær, teori og øvelser
• Erfaringsutveksling
• Innlegg fra pårørende som deler sine erfaringer

Kurslederne Line Christensen og Helene Gulbrandsen er begge sykepleiere og utdannet livstyrketrenere. De har lang erfaring som forelesere og veiledere i forskjellige kurs til pasienter og pårørende.

Kursdager

Kurset går over tre dager: 19. og 26. september, og 10. oktober. Klokka 10 til 14 alle dager.

Pris/henvisning

Kurset er gratis og du trenger ikke henvisning. Reiseutgifter dekkes ikke.

Servering

Kaffe, te og frukt. Lunsj kan medbringes eller kjøpes i kantina.

Påmelding for pårørende