Overgang til 18 år - Sosiale rettigheter for ungdom med nedsatt funksjonsevne og for foreldrene

Kurs , 15.11.2018 , Barne- og ungdomshabilitering

Hvordan påvirkes livet til ungdommen og foreldrene, økonomisk og juridisk, når de fyller 18 år?

Det er knyttet økonomiske ytelser til familier som har barn med nedsatt funksjonsevne. Når ungdommen blir 18 år vil flere av de ytelsene som ungdommene og foreldrene har endres. Det vil også være andre rettigheter som kan være aktuelle.

Temaer som vil tas opp denne informasjonsdagen vil for eksempel være: hjelpestønad, grunnstønad, pleiepenger, omsorgslønn, uføretrygd, arbeidsavklaringspenger, vergemål, brukerstyrt personlig assistent, avlastning, individuell plan og ansvarsgruppe.

Kurset passer for foreldre til ungdom som snart fyller 18 år eller som nettopp fylt 18 år.

Dato: Torsdag 15. november kl. 12.00 – 15.00

Sted: Habiliteringstjenesten for barn og unge HABU, Sarpsborgklinikken, Glengsgata 19, Sarpsborg

Påmeldingsfrist:  5. november

Pris: Kursdagen er gratis. Kaffe/te serveres.

Forelesere: sosionomene Mia Rafstedt og Elin Haugan Saltermark

Sarpsborgklinikken

Barne- og ungdomshabilitering

Ved spørsmål kan du kontakte oss på telefon 69 86 98 00.

Meld deg på her!
Vi trenger din hjelp for å forbedre sidene våre. Tilbakemeldingen din vil bli lest og håndtert, men vi kan dessverre ikke besvare den. Husk å ikke sende personlig informasjon, for eksempel e-post, telefonnummer eller personnummer.