Temadager for foreldre til barn i alderen 4 til 12 år med overvekt

Kurs, 2 ganger i året, Barne- og ungdomsklinikken

Temadagene er for foreldre til barn med betydelig overvekt. Kurset består av forelesninger ved klinisk ernæringsfysiolog, helsesykepleier og erfaringsutveksling i gruppe.

Henvisning - du må ha henvisning for å delta

du må ha henvisning for å delta

Du må ha henvisning for å delta.

2 ganger i året

Fredrikstad kommune, Onsøy rådhus
Storveien 2, 1624 Gressvik

Barne- og ungdomsklinikken

Medarrangør

Fredrikstad kommune og seksjon pasient- og pårørendeopplæring i Sykehuset Østfold

Innlegg fra
Helsesykepleier, klinisk ernæringsfysiolog, brukerrepresentanter, rådgiver, psykiater og overlege
mestring@so-hf.no

Målgruppe

Foreldre/foresatte til barn i alderen 4 til 12 år med betydelig overvekt. Det er ønskelig at begge foreldrene/foresatte deltar.

Varighet

Temadagene går over tre hele dager, og dere bør delta på alle dagene for å få best utbytte av kurset.

11.11. – kosthold, motivasjon, målarbeid, utfordringer
18.11. – mat og spisevaner, informasjon fra barnelege
2.12. – psykologisk førstehjelp veiledning

Alle dager klokka 09.00 til 15.30.

Antall deltakere

Inntil 20

Henvisning

Kontakt lege og få en kort henvisning til barne- og ungdomsklinikken. Pårørendes navn og fødselsnummer må fremgå i henvisningen (i tillegg til barnets). De som er til behandling på barne- og ungdomsklinikken trenger ikke henvisning. Foreldre/foresatte har rett til opplæringspenger etter lov om folketrygd. Lege ved sykehuset fyller ut søknad om opplæringspenger.

Gratis fordi det ikke tas egenandel for barn under 16 år.

Servering

Det blir servert frukt, kaffe og te. Ta med matpakke.

Ring barne- og ungdomsklinikken på tlf. 69 86 30 09.

Om temadagene

Temadagene består av forelesninger ved klinisk ernæringsfysiolog, overlege, helsesykepleier, rådgiver, psykiater samt erfaringsutveksling. Foreldrenes spørsmål og utfordringer er i fokus. En stor del av tiden er satt av til å dele kunnskap og erfaringer.

Eksempler på tema og spørsmål:
- Hvorfor spiser noen mer enn andre?
- Hvor mye mat trenger vi?
- Praktiske råd og tips til hvordan maten kan lages sunnere
- En mor til barn med overvekt deler sine erfaringer
- En far som selv har vært overvektig kommer og deler av sine erfaringer
- Innlegg av barnelege
- Veiledning av familieterapeuter
- Atferdsendring og målarbeid
- Selvhjelpsverktøyet Psykologisk Førstehjelp

Kursledere er helsesykepleier Gry Hübenthal, Fredrikstad kommune, og rådgiver Helene Colbjørnsen, seksjon pasient- og pårørendeopplæring, Sykehuset Østfold (SØ). Klinisk ernæringsfysiolog Maren Skarvøy ved SØ er til stede alle kursdagene.

Kurslederne og foreleserne har lang erfaring i å arbeide med barn og overvekt. De vet at overvekt er en utfordring og har stor forståelse for at det kan være vanskelig å forandre vaner og livsstil.  For mer informasjon om temadagene, kontakt kursleder Helene Colbjørnsen på telefon 995 26 701 eller send e-post til helene.gulbrandsen@so-hf.no

Endringer i programmet kan forekomme.