Temadager for foreldre til barn i alderen 4 til 12 år med overvekt

Kurs , 25.10.2018-15.11.2018

Temadagene er for foreldre til barn med betydelig overvekt. Kurset består av forelesninger ved klinisk ernæringsfysiolog, helsesøstre, og erfaringsutveksling i gruppe.

Henvisning - du må ha henvisning for å delta

du må ha henvisning for å delta

Du må ha henvisning for å delta.

25.10.2018-15.11.2018
Rygge rådhus, Bredsand, Larkollveien 9, 1570 Dilling

mestring@so-hf.no

Målgruppe

Foreldre som har barn med betydelig overvekt, i alderen 4 til 12 år. Det er ønskelig med deltakelse fra begge foreldrene.

25. oktober – kosthold, motivasjon, målarbeid, utfordringer
1. november – mat og spisevaner
8. november – psykologisk førstehjelp
15. november - veiledning

Alle dager klokka 09.30 til 14.00.

Antall deltakere

Inntil 20

Henvisning

Kontakt lege og få en kort henvisning til lærings- og mestringssenteret, Sykehuset Østfold. Pårørendes navn og fødselsnummer må fremgå i henvisningen (i tillegg til barnets). De som er til behandling på barne- og ungdomsklinikken trenger ikke henvisning. Foreldre har rett til opplæringspenger etter lov om folketrygd. Lege ved sykehuset fyller ut søknad om opplæringspenger.

Gratis fordi det ikke tas egenandel for barn under 16 år.

Servering

Det blir servert frukt, kaffe og te. Ta med matpakke.

Påmelding

Meld deg på ved å ringe LMS på telefon 69 86 68 86 i kontortiden klokka 9 til 15 mandag, tirsdag og torsdag. Du kan legge igjen beskjed på telefonsvarer. Du kan også sende e-post til mestring@so-hf.no

Om temadagene

Temadagene består av forelesninger ved klinisk ernæringsfysiolog, lege, helsesøstre, veiledere samt erfaringsutveksling. Foreldrenes spørsmål og utfordringer er i fokus. En stor del av tiden er satt av til å dele kunnskap og erfaringer.

Eksempler på tema og spørsmål:
- Hvorfor spiser noen mer enn andre?
- Hvor mye mat trenger vi?
- Praktiske råd og tips til hvordan maten kan lages sunnere
- En far som selv har vært overvektig kommer og deler av sine erfaringer
- Veiledning av familieterapeuter
- Atferdsendring og målarbeid
- Selvhjelpsverktøyet Psykologisk Førstehjelp

Kursledere er helsesøster Gry Hübenthal ved Rygge familiesenter, og veileder Helene Gulbrandsen ved lærings- og mestringssenteret, Sykehuset Østfold (SØ). Klinisk ernæringsfysiolog Maren Skarvøy ved SØ er til stede alle kursdagene.

Kurslederne og foreleserne har lang erfaring i å arbeide med barn og overvekt. De vet at overvekt er en utfordring og har stor forståelse for at det kan være vanskelig å forandre vaner og livsstil.  For mer informasjon om temadagene, kontakt kursleder Helene Gulbrandsen på telefon 69 86 68 89 eller send e-post til helene.gulbrandsen@so-hf.no

Endringer i programmet kan forekomme.

Vi trenger din hjelp for å forbedre sidene våre. Tilbakemeldingen din vil bli lest og håndtert, men vi kan dessverre ikke besvare den. Husk å ikke sende personlig informasjon, for eksempel e-post, telefonnummer eller personnummer.