Temadager for foreldre til barn i alderen 4 til 12 år med overvekt

Kurs, 17.10.2019-07.11.2019, Lærings- og mestringssenteret, Barne- og ungdomsklinikken

Temadagene er for foreldre til barn med betydelig overvekt. Kurset består av forelesninger ved klinisk ernæringsfysiolog, helsesykepleier og erfaringsutveksling i gruppe.

Henvisning - du må ha henvisning for å delta

du må ha henvisning for å delta

Du må ha henvisning for å delta.

17.10.2019-07.11.2019
Rygge rådhus, Bredsand
Larkollveien 9, 1570 Dilling

Barne- og ungdomsklinikken, Lærings- og mestringssenteret

Medarrangør

Rygge helsestasjon

mestring@so-hf.no

Målgruppe

Foreldre som har barn med betydelig overvekt, i alderen 4 til 12 år. Det er ønskelig med deltakelse fra begge foreldrene.

Varighet

Temadagene går over fire torsdager, og dere bør delta på alle dagene for å få best utbytte av kurset.

17. oktober – kosthold, motivasjon, målarbeid, utfordringer
24. oktober – mat og spisevaner
31. oktober – psykologisk førstehjelp
7. november - veiledning

Alle dager klokka 09.30 til 14.00.

Antall deltakere

Inntil 20

Henvisning

Kontakt lege og få en kort henvisning til lærings- og mestringssenteret, Sykehuset Østfold. Henvisningen sendes til barne- og ungdomsklinikken. Pårørendes navn og fødselsnummer må fremgå i henvisningen (i tillegg til barnets). De som er til behandling på barne- og ungdomsklinikken trenger ikke henvisning. Foreldre har rett til opplæringspenger etter lov om folketrygd. Lege ved sykehuset fyller ut søknad om opplæringspenger.

Gratis fordi det ikke tas egenandel for barn under 16 år.

Servering

Det blir servert frukt, kaffe og te. Ta med matpakke.

Påmelding

Meld deg på ved å ringe LMS på telefon 69 86 68 86 i kontortiden klokka 9 til 14 mandag, tirsdag og torsdag. Du kan legge igjen beskjed på telefonsvarer. Du kan også sende e-post til mestring@so-hf.no

Om temadagene

Temadagene består av forelesninger ved klinisk ernæringsfysiolog, lege, helsesykepleiere, veiledere samt erfaringsutveksling. Foreldrenes spørsmål og utfordringer er i fokus. En stor del av tiden er satt av til å dele kunnskap og erfaringer.

Eksempler på tema og spørsmål:
- Hvorfor spiser noen mer enn andre?
- Hvor mye mat trenger vi?
- Praktiske råd og tips til hvordan maten kan lages sunnere

- En far som selv har vært overvektig kommer og deler av sine erfaringer

- Innlegg av barnelege
- Veiledning av familieterapeuter
- Atferdsendring og målarbeid
- Selvhjelpsverktøyet Psykologisk Førstehjelp

Kursledere er helsesykepleier Gry Hübenthal ved Rygge familiesenter og koordinator/veileder Helene Gulbrandsen ved lærings- og mestringssenteret, Sykehuset Østfold (SØ). Klinisk ernæringsfysiolog Maren Skarvøy ved SØ er til stede alle kursdagene.

Kurslederne og foreleserne har lang erfaring i å arbeide med barn og overvekt. De vet at overvekt er en utfordring og har stor forståelse for at det kan være vanskelig å forandre vaner og livsstil.  For mer informasjon om temadagene, kontakt kursleder Helene Gulbrandsen på telefon 69 86 68 89 eller send e-post til helene.gulbrandsen@so-hf.no

Endringer i programmet kan forekomme.

Vi trenger din hjelp for å forbedre nettsidene våre. Tilbakemeldingen din vil bli lest, men vi kan dessverre ikke besvare den. Husk å ikke sende personlig informasjon, for eksempel e-post, telefonnummer eller personnummer.