Temadager for foreldre til barn med overvekt i alderen 2 til 9 år

Kurs, 17.10.2017-01.10.2017, Lærings- og mestringssenteret

Henvisning - du må ha henvisning for å delta

du må ha henvisning for å delta

Du må ha henvisning for å delta

17.10.2017-01.10.2017
Sykehuset Østfold Moss

Lærings- og mestringssenteret

Barne- og ungdomsklinikken, lærings- og mestringssenteret og Rygge familiesenter inviterer til temadager om barn og overvekt.

Målgruppe

Foreldre og foresatte som har barn med betydelig overvekt, i alderen 2 til 9 år. Det er ønskelig med deltakelse fra begge foreldrene.

Kursdager

Temadagene går over fire dager:

Tirsdag 17. oktober 2017 – kosthold, motivasjon, legens time, klokka 09.30 til 14.00.

Tirsdag 24. oktober 2017 – målarbeid, utfordringer i sosiale sammenhenger, klokka 09.30 til 13.30.

Mandag 30. oktober  2017 – vi lager mat sammen, klokka 16.30 til 19.30 på Øreåsen skole, Rygge.

Tirsdag 7. november  2017 – fysisk aktivitet, veiledning, klokka 09.30 til 13.30.

Antall deltakere

Inntil 16

Henvisning

Kontakt fastlege og få en kort henvisning til lærings- og mestringssenteret, Sykehuset Østfold. Pårørendes navn og fødselsnummer må fremgå i henvisningen (i tillegg til barnets). De som er til behandling på barne- og ungdomsklinikken trenger ikke henvisning. Foreldre har rett til opplæringspenger etter lov om folketrygd. Lege ved sykehuset fyller ut søknad om opplæringspenger.

Gratis fordi det ikke tas egenandel for barn under 16 år.

Servering

Det serveres kaffe, te, frukt og grønnsaker. Lunsj kan medbringes eller kjøpes i kantina.

Påmelding for foreldre/foresatte

Om temadagene

Kurset består av forelesninger av barnelege og klinisk ernæringsfysiolog, samt erfaringsutveksling. Foreldrenes spørsmål og utfordringer er i fokus. En stor del av tiden er satt av til å dele kunnskap og erfaringer. Eksempler på tema og spørsmål:
- Hvorfor spiser noen mer enn andre?
- Hvor mye mat trenger vi?
- Praktiske råd og tips til hvordan maten kan lages sunnere
- En ung kvinne som selv har vært overvektig kommer og deler av sine erfaringer
- Veiledning av familieterapeuter
- Atferdsendring og målarbeid
- Vi har med barna og lager mat sammen

Kursledere er helsesøster Gry Hübenthal, Rygge familiesenter, og veileder Helene Gulbrandsen, lærings- og mestringssenteret, Sykehuset Østfold. Klinisk ernæringsfysiolog Maren Skarvøy er til stede på alle kursdagene. Kurslederne og foreleserne har lang erfaring i å arbeide med barn og overvekt. De vet at overvekt er en utfordring og har stor forståelse for at det kan være vanskelig å forandre vaner og livsstil.

Husk at kurset er beregnet for foreldre og foresatte. Barna skal kun være med 30. oktober i Rygge på Øreåsen skole, skolekjøkkenet, når vi skal lage mat.

Det vil bli arrangert tilsvarende temadager våren 2018 der barna er i aldersgruppen 10 til 15  år.