Tvang og makt: Kan vi unngå det?

Kurs , 10.05.2019 , Voksenhabilitering

Reduksjon i bruk av tvang og makt gjennom bruk av økologisk modell.

Psykologspesialist Leif Hugo Stubrud ønsket å finne ut noe om omfanget av tvang og makt overfor personer med utviklingshemming. Hvilke personer er det som viser utfordrende atferd, og hvilke faktorer ansees å være endringssensitive? Ikke minst ønsket Stubrud å finne ut og beskrive hva vi kan gjøre for å redusere behovet for tvang og makt. Her var Sarpsborg kommune en viktig bidragsyter inn i prosjektet.

Prosjektets tre deler blir presentert med å vise hva som kjennetegner de personene som det brukes tvang overfor. Videre redegjøres det for en økologisk tjenestemodell. Det vil deretter bli en presentasjon og gjennomgang av bruk av modellen for å vise i praksis hvordan den anvendes for å redusere utfordrende atferd/behovet for bruk av tvang og makt.

Prosjektet ved Sykehuset Østfold gikk fra 2014 - 2017 og resultatene fra prosjektet er publisert i tre vitenskapelige artikler:

Økt livskvalitet gjennom økologisk tilpasning Regulering av emosjoner og atferd hos personer med utviklingshemmingBruk av tvang overfor personer med utviklingshemming

Forelesere

Leif Hugo Stubrud, psykologspesialist, Sykehuset Østfold, seksjon voksenhabilitering
Lena Bredesen, teamleder, Sarpsborg kommune
Camilla Svennevik, vernepleier/miljøterapeut, Sarpsborg kommune
Vegar Roaldkvam Larsen, vernepleier/miljøterapeut, Sarpsborg kommune

Ledere og bistandsytere i kommunene

Kursavgift

350 kroner inkl. enkel lunsj (Oppgi spesielle behov vedrørende mat eller annet som vi bør kjenne til)

Påmeldingsfrist

4. mai

10.05.2019
Sarpsborgklinikken
Møterom i 4. etasje. Registrering starter klokken 08.30.

Voksenhabilitering

Kontaktperson: Unni Pedersen, unni.pedersen@so-hf.no

Meld deg på her!
Vi trenger din hjelp for å forbedre nettsidene våre. Tilbakemeldingen din vil bli lest, men vi kan dessverre ikke besvare den. Husk å ikke sende personlig informasjon, for eksempel e-post, telefonnummer eller personnummer.