HELSENORGE

VITALT: Når blir stress farlig?

Sykehuset Østfold inviterer til åpent folkemøte. Kan man bli syk av stress? Hvordan kan du ta kontroll over og forstå eget stress? Hva sier forskningen?

Psykologspesialist Christian Lunde-Hanssen forteller om traumer, stress og regulering i hverdagen, og hvordan stressregulering kan bidra til at pasienter får best mulig behandling og oppfølging på sykehuset.

VITALT er navnet på Sykehuset Østfolds nye serie av folkemøter. Vi håper folkemøtene skaper engasjement og gir økt kunnskap om veien til god helse, helseutfordringer og folkesykdommer – og ønsker Østfolds innbyggere velkommen til et inspirerende treffpunkt med sykehuset.

Christian Lunde-Hanssen er psykologspesialist ved Sykehuset Østfold og er en erfaren foredragsholder og debattant. Han har lang erfaring med ulike pasienter innenfor spesialisthelsetjenesten og har lenge vært opptatt av å hjelpe pasienter og pårørende til å forstå og ta kontroll over egen livssituasjon. «Vi har alle våre teknikker som hjelper, men av og til må man ha hjelp til å finne dem frem.»

På sykehuset jobber han i dag ved BUP-/CL-team som handler om å se hele mennesket når man blir lagt inn på somatisk barneavdeling. Teamet hjelper pasientene med å ivareta følelsesmessige utfordringer og bidra til mindre smerter og stress. Stress er mange ganger kilden til smerter og noen ganger også til de fysiske symptomene


Fant du det du lette etter?