Lærings- og mestringssenteret

For mennesker med kroniske sykdommer eller langvarige helseproblemer er det viktig å finne gode metoder for mestring i hverdagen. Ved lærings- og mestringssenteret tilbyr vi kurs til pasienter og pårørende. Kursene spenner over flere diagnoser, tilstander og situasjoner.

Les mer om lærings- og mestringssenteret og pasient- og pårørendeopplæring

Lærings- og mestringssenteret

Et lærings- og mestringssenter (LMS) er en møteplass for pasienter, pårørende, erfarne brukere og helsepersonell. LMS arbeider for at pasienter og pårørende skal få økt kompetanse for å kunne mestre langvarig sykdom og helseutfordringer. Kursene vi tilbyr utvikles i samarbeid mellom fagpersoner og erfarne brukere for å sikre en pasientsentrert helsetjeneste.


Arbeidsområder

• Tilgjengelig møteplass og informasjonssenter
• Kurssenter for pasienter og pårørende
• Helsepedagogisk opplæring og veiledning

Opplæring av pasienter og pårørende skal gi kunnskap, ferdigheter og holdninger og slik bidra til bedre å håndtere sykdom og fremme helse i hverdagen.
I tillegg til kurs i regi av LMS tilbyr sykehuset på noen områder tilrettelagt opplæring for pasienter og pårørende som melder behov for diagnosespesifikk informasjon, undervisning eller veiledning. Disse kurs arrangeres av den enkelte avdeling.

Les mer om pasient- og pårørendeopplæring og kurstilbud i Sykehuset Østfold

Kontaktinformasjon

Telefon
90 04 95 34
mandag - tirsdag 09.00-15.00
torsdag 09.00-15.00
E-post
Postadresse
Postboks 300, 1714 Grålum                                                        
Tuneteknikeren/Childrens International School
Besøksadresse
(Kart)
Tuneveien 20, 1710 Sarpsborg

Praktisk informasjon

Koronavirus - informasjon

Informasjon om hva du gjør hvis du har time i sykehuset, er fødende, pårørende, jobber i sykehuset, rekvirenter av pasienttransport og informasjon til media er samlet på én side.

Du finner også lenker til kommunenes hjemmesider hvor du finner informasjon om hva som gjelder i din kommune og telefonnummer du kan ringe hvis du har spørsmål om smitte, testing og karantene.

Det er viktig at du ikke ringer 113 eller legevakten på 116 117 for slike spørsmål.

Du kan også ringe informasjonstelefonen til Folkehelseinstituttet på 815 55 015 eller gå inn på Folkehelseinstittuet sine hjemmesider - fhi.no

Her finner du sykehuset sin informasjon om koronavirus 

Siden blir oppdatert fortløpende.

Arrangementer

  • Diabeteskurs

    Startkurs for pasienter med diabetes 1 og diabetes 2.

Fant du det du lette etter?