Enhet for spiseforstyrrelser

Enhet for spiseforstyrrelser tilbyr behandling til personer over 18 år med alvorlige spiseforstyrrelser, i hovedsak anoreksi og bulimi.

Les mer om Enhet for spiseforstyrrelser

Enhet for spiseforstyrrelser

Behandlingen er frivillig og individuelt tilpasset. Ved behandlingsstart inngår du en skriftlig avtale med avdelingen som forplikter deg til å følge behandlingen.

Som regel varer behandlingen inntil 12 uker.

Enhet for spiseforstyrrelser er en 5 døgns avdeling som dekker hele Østfold. Pasientene henvises fra de lokale poliklinikkene.

 • Hos oss vektlegger vi normalisering av spisemønster, og mat som medisin er hovedfokuset.
 • Vi gir deg støtte i bearbeiding av følelser og hjelp til å løse aktuelle problemstillinger.
 • Du får mulighet til å drive med kreative aktiviteter.
 • Du vil også få tilbud om NADA øreakupunktur.

Pasientopplæring

Informasjon og opplæring om sykdom og behandling for pasienter og pårørende øker sjansen for mestring og helbredelse.

Pasientene undervises i følgende temaer:

 • Angst og angstmestring

  Hensikten er at du skal bli kjent med egne tanker, følelser og kroppslige reaksjoner og lære å mestre ulike situasjoner på en mer hensiktsmessig måte. Undervisningen blir gitt i forbindelse med morgenmøter.
 • Kost og ernæring

  Mat og måltider med fokus på regelmessig matinntak og varierte matvarevalg står sentralt i undervisningen.
 • Kropp, vekt, aktivitet og hvile

  I undervisningen blir det fokusert på god balanse mellom matinntak, aktivitet og hvile.
 • Mindfullness

  Undervisning og praktisk øvelse med fokus på tilstedeværelse og oppmerksomt nærvær. Det trenes på å leve her og nå, ikke angre på fortiden eller grue seg for fremtiden.

Samhandling

Vi avtaler, planlegger og gjennomfører behandlingen i samarbeid med deg, dine pårørende og andre samarbeidspartnere. Vi samarbeider også med skole og arbeidsliv når det er hensiktsmessig.

Undersøkelser hos oss

Blodprøver og veiing foretas ukentlig.

Hos oss møter du

Sykepleiere, vernepleier, hjelpepleier, lege, psykolog, klinisk ernæringsfysiolog, sosionom og fysioterapeut.

Brosjyre

Her kan du lese mer om oss

NADA øreakupunktur

Her kan du lese mer om øreakupunktur som vi bruker i vår behandling

Rådgivning om spiseforstyrrelser (ROS)

ROS – Rådgivning om spiseforstyrrelser er en landsdekkende interesseorganisasjon alle som er berørt av problematikk rundt mat, kropp og selvfølelse – for de som har eller har hatt en spiseforstyrrelse, og for deres pårørende.

Her kan du få mer informasjon om ROS

Spiseforstyrrelsesforeningen

Spiseforstyrrelsesforeningen er en organisasjon for alle.
 
Les mer om spiseforstyrrelsesforeningen


 


 


 

Kontaktinformasjon

Oppmøtested
Vi holder til i 3. etasje på Haldenklinikken.
Telefon
69 86 58 63
Postadresse
Postboks 300, 1714 Grålum
Haldenklinikken
Besøksadresse
Kjærlighetsstien 30(Kart)
1781 Halden
Telefon
69 86 00 00

Praktisk informasjon

Avbestille eller endre time

Dersom du har spørsmål om en timeavtale, ønsker å endre eller avbestille time, må du ta direkte kontakt på telefon i kontortiden mandag - fredag kl. 08.00-15.30.

Bruk telefonnummeret på innkallingsbrevet eller ring pasientservice og booking 69 86 50 00. Her kan du også spørre om ventetid.

Du kan også gå inn på MinJournal.no og endre/avbestille din timeavtale. Denne tjenesten kan du kun benytte deg av dersom det er gitt beskjed om dette i innkallingsbrevet du har mottatt fra sykehuset.

Det er mange pasienter som venter på behandling hos oss. Vi oppfordrer derfor at du gir beskjed om endring eller avbestilling av time så tidlig som mulig.

Timeavtalen må avbestilles/endres minst 24 timer (kun hverdager) i forveien. Dersom timen din er på en mandag, må du avbestille den senest fredagen før.

Avbestiller du timen senere enn 24 timer før eller ikke møter opp til avtalt time, må du betale en egenandel på 1053 kroner.

Du kan ikke avbestille eller endre time ved å sende oss e-post eller melding på sosiale medier. Dette er for å overholde personvernloven og pasientsikkerhetsloven.

Mange av våre avdelinger har ventelister, det kan derfor ta tid før du får en ny timeavtale.

Koronavirus - informasjon

Informasjon om hva du gjør hvis du har time i sykehuset, er fødende, pårørende, jobber i sykehuset, rekvirenter av pasienttransport og informasjon til media er samlet på én side.

Du finner også lenker til kommunenes hjemmesider hvor du finner informasjon om hva som gjelder i din kommune og telefonnummer du kan ringe hvis du har spørsmål om smitte, testing og karantene.

Det er viktig at du ikke ringer 113 eller legevakten på 116 117 for slike spørsmål.

Du kan også ringe informasjonstelefonen til Folkehelseinstituttet på 815 55 015 eller gå inn på Folkehelseinstittuet sine hjemmesider - fhi.no

Her finner du sykehuset sin informasjon om koronavirus 

Siden blir oppdatert fortløpende.

Mattilbud

På døgnområdene, føde/barsel og barne- og ungdomsklinikken er det buffet for inneliggende pasienter på Kalnes. Det er også buffet for inneligende pasienter i Moss

Les mer om mattilbudet, kafé og kiosk

 

 

Pasientjournal

Du kan finne epikriser (journaldokumenter) fra Sykehuset Østfold og brev du har fått tilsendt fra sykehuset ved å logge deg inn på helsenorge.no.

Epikriser og brev fra før 8. oktober 2015 er ikke tilgjengelige på nettsiden.

Du har rett til innsyn i hele pasientjournalen din, dersom du ønsker det. Dersom du ønsker kopi av din pasientjournal, må du fylle ut et skjema. Skjemaet må undertegnes av pasienten eller den som har fullmakt, og sendes per post til følgende adresse:   

Sykehuset Østfold
Dokumentasjonssenteret, journalarkiv
Postboks 300
1714 Grålum

Les mer om pasientjournal her

Prestetjenesten

Sykehuset Østfold har seks heltidsansatte prester. Disse er fagpersoner på eksistensielle og religiøse spørsmål i møte med sykdom, død, krisehåndtering og sorgarbeid. Prestene tilbyr samtaler til både pasienter, pårørende og medarbeidere. Det forutsetter ingen kristen eller religiøs tro for å snakke med en av prestene.

Slik kontakter du prestetjenesten

Røyking

​Sykehuset Østfold er røykfritt. E-sigaretter er heller ikke tillatt.

Det er ikke lov å røyke i nærheten av inngangspartiene. Dette er fordi pasienter skal slippe å bli utsatt for tobakksrøyk på vei til eller fra behandling.

Pasienter og pårørende kan røyke utendørs på anvist sted. Dette er skiltet i Moss og på Kalnes.

Informasjon om hvor du kan røyke finner du her.

Sosiale medier og fotografering

​Pasienter og pårørende som ønsker å ta bilde eller video som minne fra tiden på sykehuset, kan kun gjøre dette dersom det er en selv, pårørerende eller venner som er avbildet. Det er ikke lov å ta bilder av medpasienter eller ansatte. Vi håper at alle tar hensyn til personvernet under besøket på sykehuset, og avgrenser fotografering til å gjelde egen familie og venner.

Les mer om bruk av sosiale medier på sykehuset.

Taushetsplikt

​Alle sykehusets medarbeidere har taushetsplikt. Ved ankomst til sykehuset opplyser du hvilke pårørende som skal få opplysninger om din sykdom og behandling. Du kan selv sette begrensinger på om slike opplysninger skal gis.

Anoreksi hos voksne - døgnbehandlinghttps://sykehuset-ostfold.no/behandlinger/anoreksi-hos-voksne-dognbehandlingAnoreksi hos voksne - døgnbehandlingAAnoreksi hos voksne, døgnbehandlingAnoreksi hos voksne, døgnbehandlingAnoreksi hos voksne, døgnbehandlingAnoreksi hos voksne, døgnbehandling
Bulimi hos voksne - døgnbehandlinghttps://sykehuset-ostfold.no/behandlinger/bulimi-hos-voksne-dognbehandlingBulimi hos voksne - døgnbehandlingBBulimi hos voksne, døgnbehandlingBulimi hos voksne, døgnbehandlingBulimi hos voksne, døgnbehandlingBulimi hos voksne, døgnbehandling
Spiseforstyrrelse hos voksne - døgnbehandlinghttps://sykehuset-ostfold.no/behandlinger/spiseforstyrrelse-hos-voksne-dognbehandlingSpiseforstyrrelse hos voksne - døgnbehandlingSSpiseforstyrrelser hos voksne, døgnbehandlingSpiseforstyrrelser hos voksne, døgnbehandlingSpiseforstyrrelser hos voksne, døgnbehandlingSpiseforstyrrelser hos voksne, døgnbehandling

Fant du det du lette etter?