Nevrologi, slag - Døgnområde 4

Vi utreder og behandler pasienter med sykdommer/tilstander som påvirker hjerne, ryggmarg og perifere nerver, samt noen muskelsykdommer.

Les mer om Nevrologi, slag - Døgnområde 4

Nevrologi, slag - Døgnområde 4

De vanligste nevrologiske diagnoser er hjerneslag, TIA (forbigående hjerneslagsymptomer - på folkemunne kalt ”drypp”), krampeanfall, epilepsi, MS, Parkinsons sykdom og andre bevegelsesforstyrrelser, migrene og andre hodepineformer, hjernehinneblødning, nevroborreliose, polynevropati , prolapser i nakke og rygg med påvirkning av nerverøtter, demens hos yngre, og svulster i nervesystemet.

Pasient i Sykehuset Østfold Kalnes

Avdelingene er delt inn i sengetun. Et sengetun består av ni pasientrom og en arbeidsstasjon som er sentralt plassert i tunet. Det gjør at det er helsepersonell lett tilgjengelig for pasienter og pårørende til enhver tid.

Alle pasientrommene er enerom med eget bad.

Mer tid hos pasienten

Helsepersonellet har nettbrett som de kan ta med seg inn på pasientrommene. På nettbrettene kan de blant annet hente opp pasientjournaler, svar på blodprøver og røntgenundersøkelser. Dette gjør pasientinformasjonen lettere tilgjengelig og gir mulighet for medarbeiderne til å bruke mer tid inne hos pasienten.

Mat og drikke

Det blir servert fire måltider fra buffeen hver dag. Pasientene som er friske nok kan spise i spiserommet. Pasienter som ikke har mulighet til å spise i buffeen, får maten servert på rommet. Kaffe, te, samt kald mat som pålegg, yoghurt, brødmat og knekkebrød, er tilgjengelig hele døgnet.

For pårørende finnes det både kafé og kiosk i vestibyleområdet.

Trådløst nett

Hele sykehuset på Kalnes har trådløst nett, så det er mulig å ta med seg både pc og nettbrett hvis du ønsker det.

Besøkstid

I utgangspunktet er det ikke fastlagte visittider, men av hensyn til behandlingen er det fint om besøk avklares med helsepersonell i sengetunet hvor pasienten er innlagt.

Blomster

Besøkende kan ta med blomster, men ikke "risiko" blomster. Se oversikt over ja- og nei-blomster på Astma- og allergiforbundet sine sider.


 

Kontaktinformasjon

Oppmøtested
Døgnområde 4, 2. etasje, oransje sone.
Telefon
69 86 00 00
Postadresse

Postboks 300

1714 Grålum

Sykehuset Østfold Kalnes
Besøksadresse
Kalnesveien 300(Kart)
1714 Grålum
Telefon
69 86 00 00

Arrangementer

 • Tirsdag 06.10.
  Helsepedagogikk - høsten 2020

 • Tirsdag 27.10.
  Hjertesvikt

  Har du hjertesvikt eller er pårørende til en med hjertesvikt, og vil lære mer om denne sykdommen? Har du lyst til å treffe andre i samme situasjon og lære mer om hvordan du kan mestre hverdagen bedre med hjertesvikt?

 • Fredag 13.11.
  Smertekartlegging hos de som ikke kan snakke

  Fysioterapi innen voksenhabilitering kan være utfordrende når det handler om funksjonsvurdering av de pasientene som ikke kan fortelle så godt selv. Seksjon voksenhabilitering inviterer til dagskurs for kommunale fysioterapeuter.

 • ADHD - e-læringskurs for foresatte

  Kurset gir en innføring i diagnosen ADHD. Det tar for seg ulike tiltak som; sosiale rettigheter, positiv foreldrestyring, PPT, skole og hjem samarbeid, struktur og hjelpemidler, ernæring og medisinsk behandling.

 • Diabeteskurs

  Startkurs for pasienter med diabetes 1 og diabetes 2.

 • Helse og arbeid

  Mestringskurs for deg som har langvarige muskel-/skjelettplager og lettere psykiske plager, med fokus på å komme i arbeid.

 • Helsepedagogikk

  Kommunikasjon i den kliniske hverdagen er en selvfølgelighet, men hvordan sikre formidling av vesentlig medisinsk informasjon og pasientens egen deltakelse? Står du trygt nok i deg selv for å møte reaksjoner fra både pasienter og pårørende?

 • Hjerterehabilitering

  Hjerterehabilitering er for deg som har gjennomgått hjerteinfarkt eller er hjerteoperert.

 • Rusproblemer - kurs for pårørende

  Poliklinikk for rus og avhengighet Moss arrangerer regelmessig kurs for pårørende. Kurset går over 5 uker.

 • Skolestart

  Dette er et kurs for foreldre til barn med nedsatt funksjonsevne med nevrologisk årsak, som skal begynne på skolen i 2021/22.

 • Starthjelp

  Starthjelpkurset er et tilbud til foreldre i hele Østfold som har et barn i aldersgruppen 0-6 år med nylig fastsatt nedsatt funksjonsevne og som er henvist til barne- og ungdomshabiliteringen.

 • Temadager for foreldre til barn i alderen 4 til 12 år med overvekt

  Temadagene er for foreldre til barn med betydelig overvekt. Kurset består av forelesninger ved klinisk ernæringsfysiolog, helsesykepleier og erfaringsutveksling i gruppe.

Fant du det du lette etter?