3-3-melding: Alvorlig komplikasjon (publisert 2. juni 2015)

​En alvorlig syk pasient hadde en svulst som klemte av gallegangen og pasienten fikk innlagt stent. Få timer senere fikk pasienten kraftige magesmerter og utviklet en akutt betennelse i bukspyttkjertelen.
Pasienten ble raskt overført til intensiven hvor pasienten døde noen dager senere av multiorgansvikt.

Pasientsikkerhetsutvalget i SØ (PSU) oppfatter dette som forsøk på lindrende behandling på en pasient som ikke var operabel. PSU anser dette som en påregnelig komplikasjon, og hvor pasienten som var alvorlig syk ble korrekt behandlet.

Vi trenger din hjelp for å forbedre sidene våre. Tilbakemeldingen din vil bli lest og håndtert, men vi kan dessverre ikke besvare den. Husk å ikke sende personlig informasjon, for eksempel e-post, telefonnummer eller personnummer.