3-3-melding: Kanyle lå feil (publisert 27. mars 2015)

​En pasient som fikk intravenøs væske gjennom en kanyle i hånden, fikk store plager fordi kanylen ble liggende feil. Pasientens hånd, håndledd og fingre ble hovne og stive, og sirkulasjonen til fingrene ble dårlig.
Pasienten var ikke i stand til å melde fra om noe ubehag selv.
Noen minutter etter at hendelsen ble oppdaget, ble kanylen fjernet og pasienten fikk god sirkulasjon i hånden igjen.

For å unngå slike hendelser, foreslår avdelingen at alle intravenøse infusjoner sjekkes oftere. Hendelsen er også tatt opp på personalmøte for at medarbeiderne kan lære av den.

Dette er en uønsket hendelse som følge av at en kanyle lå feil. Hendelsen ble riktig håndtert i ettertid.
Pasientsikkerhetsutvalget i SØ (PSU) støtter de forslag til tiltak som er beskrevet i saken.