3-3-melding: Allergisk reaksjon (publisert 22.januar 2016)

​En pasient som var til planlagt behandling, gikk i hyperakutt anafylaktisk sjokk da det ble brukt en ny type skyllemiddel i kateteret etter behandling. Stansteam ble tilkalt. Pasienten fikk pustehjelp og kom seg etter hvert.

Sannsynligvis har pasienten reagert allergisk på et av tilsetningsstoffene i det skyllemiddelet.

Pasientsikkerhetsutvalget i SØ (PSU) anser hendelsen som en sjelden, men kjent bivirkning, knyttet til bruk av skyllemiddel. Hendelsen vurderes korrekt håndtert, og fikk ingen konsekvenser for pasienten etter at det aktuelle var håndtert.

Vi trenger din hjelp for å forbedre sidene våre. Tilbakemeldingen din vil bli lest og håndtert, men vi kan dessverre ikke besvare den. Husk å ikke sende personlig informasjon, for eksempel e-post, telefonnummer eller personnummer.