3-3-melding: Forsinket behandling (publisert 22.januar 2016)

​Prøvesvar etter en operasjon, tilsa at pasienten skulle ha strålebehandling, men pasienten ble ikke henvist til slik behandling før pasienten var til kontroll flere måneder senere.

Pasienten fikk forsinket behandling som følge av manglende oppfølging etter prøvesvar.

Pasientsikkerhetsutvalget i SØ (PSU) registrerer at rutiner for kontroll etter kirurgi ikke har vært de samme i ulike deler av sykehuset. Rutinene er nå endret, slik at alle pasienter skal få time til kontroll 3-4 uker etter inngrepet.

PSU vil på generelt grunnlag påpeke at det er hver avdelings ansvar å sørge for at man har rutiner som sikrer korrekt oppfølging av alle pasienter.

Vi trenger din hjelp for å forbedre sidene våre. Tilbakemeldingen din vil bli lest og håndtert, men vi kan dessverre ikke besvare den. Husk å ikke sende personlig informasjon, for eksempel e-post, telefonnummer eller personnummer.