3-3-melding: Mangelfull behandling (publisert 22.januar 2016)

​En pasient ble operert i lokalbedøvelse for en øyeskade. Pasienten ble urolig og fikk smerter og ubehag, og det ble et dårligere resultat enn nødvendig. Pasienten måtte reopereres i narkose neste dag.

Årsaken til at pasienten ikke fikk narkose med en gang, var et fullt operasjonsprogram, slik at alle anestesiressurser var opptatt.

Etter pasientsikkerhetsutvalget i SØ (PSU) sin oppfatning, er det uakseptabelt at ø-hjelpsoperasjoner ikke kan gjennomføres grunnet mangel på anestesipersonell.

PSU tar til orientering at det nå er bestemt at planlagte operasjoner må vike dersom nødvendig for å utføre akuttkirurgi i narkose.

Vi trenger din hjelp for å forbedre sidene våre. Tilbakemeldingen din vil bli lest og håndtert, men vi kan dessverre ikke besvare den. Husk å ikke sende personlig informasjon, for eksempel e-post, telefonnummer eller personnummer.