3-3-melding: Manglet medikament (publisert 22.januar 2016)

​BCG-skyllinger på en blærekreftpasient stoppet opp på grunn av nasjonal mangel på medikamentet. BCG-skyllinger er en immunologisk behandling, det vil si behandling som påvirker kroppens infeksjonsforsvar. Siden denne pasienten ikke fikk ønsket behandling, ble det sørget for tett kontroll.

Pasienten måtte opereres for å fjerne en ny svulst. Svulsten var liten og lite aggressiv.

Forhold utenfor sykehusets kontroll førte til at medikamentell behandling av en blærekreftpasient ikke kunne gjennomføres som bestemt av lege.

Under rådende forutsetninger fikk pasienten etter pasientsikkerhetsutvalget i SØ (PSU) sin oppfatning, korrekt oppfølging i avdelingen.