3-3-melding: Falt på rommet (publisert 19. juni 2017)

​En pasient i dårlig form hadde falt på rommet. Pasienten hadde smerter i hofte og lår. CT konstaterte lårhalsbrudd og pasienten ble operert. Pasienten hadde en registrert falltendens og tiltak var iverksatt.

Fallforebygging er et av innsatsområdene i det nasjonale pasientsikkerhetsprogrammet, og avdelingen skal implementere flere relevante tiltak fra programmet.

Pasientsikkerhetsutvalget i SØ (PSU) vurderer at det her var foretatt en fallrisikovurdering, men at pasienten falt til tross for at tiltak var iverksatt. PSU støtter avdelingens arbeid for å forebygge fall.

Vi trenger din hjelp for å forbedre sidene våre. Tilbakemeldingen din vil bli lest og håndtert, men vi kan dessverre ikke besvare den. Husk å ikke sende personlig informasjon, for eksempel e-post, telefonnummer eller personnummer.