3-3-melding: Falt på rommet (publisert 27. mars 2017)

​En pasient ble funnet sittende på gulvet på rommet sitt på natten. Pasienten hadde forsøkt å stå opp på egenhånd, selv om pasienten hadde fått beskjed om å ringe på hvis pasienten skulle opp.
Røntgen viste at pasienten hadde fått et lårbensbrudd, og pasienten ble operert.
Det var ikke dokumentert fallrisikovurdering i journalen.

Pasientsikkerhetsutvalget i SØ (PSU) vurderer at dette handler om en pasientskade som følge av fall på rommet. I følge pasientjournalen var fallrisiko erkjent, selv om det ikke foreligger en strukturert fallrisikovurdering.

Selv om det er en ambisjon om å redusere antall fallsituasjoner i størst mulig grad, mener PSU at det er vanskelig å se hvordan denne konkrete situasjonen kunne vært unngått.