3-3-melding: Fikk for lav dose intravenøst (publisert 28. august 2017)

​En pasient fikk et medikament intravenøst. Pumpen ble innstilt på å gi pasienten 10ml/time. Ved legevisitt ble det oppdaget at dosen som skulle vært gitt var 10ml/minutt. I elektronisk kurve som skal følges når pasienter får medisiner, var riktig dosering oppført.

Pasientsikkerhetsutvalget i SØ (PSU) anser at avviket skyldes feiladministrering av medisin. Saken følges opp i avdelingen. PSU peker på at det er viktig å sikre at vikarer får riktig opplæring før de administrerer legemidler.

Vi trenger din hjelp for å forbedre sidene våre. Tilbakemeldingen din vil bli lest og håndtert, men vi kan dessverre ikke besvare den. Husk å ikke sende personlig informasjon, for eksempel e-post, telefonnummer eller personnummer.