3-3-melding: Fikk ikke oksygen (publisert 27. mars 2017)

​En pasient ble overført fra en avdeling til en annen, og ble liggende på korridor i påvente av ledig rom. Pasienten hadde med seg oksygenkolbe og hadde nesekateter, men oksygenkolben var ikke skrudd opp.
Da det ble oppdaget, hadde pasienten er oksygenmetning på 68 prosent og pasienten var tung i pusten. Oksygen ble slått på og pasienten ble raskt bedre.

Pasienten fikk ikke oksygen som følge av at oksygenkolbe ikke var skrudd opp. Pasientsikkerhetsutvalget i SØ (PSU) påpeker at ansvar for å gi pasienten tilstrekkelig tilførsel av oksygen, ligger hos den avdeling som sender pasienten fra seg.