3-3-melding: Falt og slo hodet (publisert 12. september 2018)

​Personale hørte at pasienten falt, og fant pasienten liggende på gulvet. Pasienten blødde fra bakhodet og fra nesen. CT viste blødning som ikke krevde behandling.

Det var kjent at det var en risiko for at pasienten kunne falle fra tidligere. Som forslag til tiltak i meldingen foreslås det kontinuerlig tilsyn.

Dette var en pasient med kjent fallrisiko. Det er uklart om manglende fallforebyggende tiltak var årsaken til fallet.

Pasientsikkerhetsutvalget i SØ (PSU) ber avdelingen se på tiltak for å hindre fall.

Vi trenger din hjelp for å forbedre sidene våre. Tilbakemeldingen din vil bli lest og håndtert, men vi kan dessverre ikke besvare den. Husk å ikke sende personlig informasjon, for eksempel e-post, telefonnummer eller personnummer.