3-3-melding: Feil ordinering (publisert 28. mai 2018)

​Det ble oppdaget at det var ordinert to typer hjertemedisin / betablokkere til en pasient. I følge elektronisk kurve, hadde pasienten fått begge deler, noe som var mer enn maxdose i døgnet.
Sykepleier ga derfor ikke morgenmedisinen før det ble konferert med visittgående lege og medisineringen ble endret.

Det blir tatt opp på morgenmøtet i avdelingen viktigheten av å sjekke medikamentlisten før den signeres og samtidig følge med på hva som er ordinert tidligere.

Det ble oppdaget en mulig feilordinasjon. Dette ble tatt opp med lege. Ordinasjonen ble deretter korrigert.

Pasientsikkerhetsutvalget i SØ (PSU) slutter seg for øvrig til avdelingens oppfølging.

Vi trenger din hjelp for å forbedre sidene våre. Tilbakemeldingen din vil bli lest og håndtert, men vi kan dessverre ikke besvare den. Husk å ikke sende personlig informasjon, for eksempel e-post, telefonnummer eller personnummer.