3-3-melding: Feilmedisinering (publisert 12. september 2018)

​En pasient hadde lavt blodtrykk om morgenen. Ved en feiltagelse fikk pasienten likevel blodtrykksdempende medikament. Årsaken var at dette var forordnet i elektronisk medisinkurve.
Lege ble kontaktet og pasienten fikk NaCl for øke blodtrykket. Pasienten ble kontrollmålt en time senere. Da hadde blodtrykket steget til 105/50.
Årsaken til feilmedisineringen er uklar, men det pekes i meldingen på at det er viktig at man kontrollerer pasientens tilstand før medikamenter blir gitt.

Det er meldt som avvik at en pasient ble feilmedisinert. Feilen ble oppdaget umiddelbart, og korrigerende tiltak ble iverksatt.

Pasientsikkerhetsutvalget i SØ (PSU) kan ikke se at saken reiser systemmessige spørsmål som krever oppfølging.

Vi trenger din hjelp for å forbedre sidene våre. Tilbakemeldingen din vil bli lest og håndtert, men vi kan dessverre ikke besvare den. Husk å ikke sende personlig informasjon, for eksempel e-post, telefonnummer eller personnummer.