3-3-melding: Fikk medisin for raskt (publisert 30. januar 2018)

​En pasient fikk i seg store mengder medisin for behandling av epilepsi intravenøst, i løpet av kort tid. Dryppet ble startet klokken 20.15 og skulle gå til klokken 12.15 dagen etter, men i stedet fikk pasienten hele dosen i løpet av tre timer. Lege ble kontaktet og aktuelle tiltak ble satt i gang, og pasienten ble overvåket. Pasienten fikk ingen men etter hendelsen.

I følge meldingen skyldes hendelsen at sykepleier ble forstyrret under oppkobling av den intravenøse væsken.

Avdelingen har innført dobbeltkontroll ved infusjoner som skal gå på pumpe over tid, for å unngå slike hendelser i framtiden.

Saken omhandler en intravenøs pumpe som var satt på feil hastighet.
Pasientsikkerhetsutvalget i SØ (PSU) støtter avdelingens forslag til tiltak.