3-3-melding: Forsinket injeksjon (publisert 30. januar 2018)

​En pasient skulle ha time for ny injeksjonsbehandling i øyet 8 uker etter forrige behandling, men svarte ikke på gjentatte telefonhenvendelser fra sykehuset over flere uker. Som følge av dette fikk pasienten behandling først etter 11 uker. Denne forsinkelsen førte til forverring av sykdommen.

Pasienten var informert om at neste injeksjonsbehandling skulle gis 8 uker etter forrige behandling.

Det er beklagelig at behandling ikke ble gitt til korrekt tid. Pasientsikkerhetsutvalget i SØ (PSU) legger imidlertid til grunn at pasienten ved å ikke være mulig å nå, selv må bære ansvaret for forsinkelsen, og at sykehuset ikke kan lastes for denne forsinkelsen.