3-3-melding: Forsinket overføring av bilder (publisert 12. september 2018)

​En alvorlig syk pasient skulle overføres til et samarbeidende sykehus i luftambulanse. Det ble gitt beskjed om at CT-bilder skulle sendes til det samarbeidende sykehuset umiddelbart. Bildene ble først sendt en time senere, tross klar beskjed om at det hastet. På det aktuelle tidspunktet var pasienten allerede på vei med luftambulansen. Det er usikkert om dette fikk behandlingsmessige konsekvenser.

Det er meldt som avvik at CT-bilder ikke ble sendt til samarbeidende sykehus umiddelbart.

Pasientsikkerhetsutvalget i SØ (PSU) har ingen informasjon om årsaken til forsinkelsen. Slik sett kan PSU ikke annet enn å konstatere forsinkelsen.

Vi trenger din hjelp for å forbedre sidene våre. Tilbakemeldingen din vil bli lest og håndtert, men vi kan dessverre ikke besvare den. Husk å ikke sende personlig informasjon, for eksempel e-post, telefonnummer eller personnummer.