3-3-melding: Operert etter fall (publisert 12. september 2018)

​En pasient falt på rommet og fikk skulderen ut av ledd samt brudd i bekken og lårhals, og måtte opereres.

Pasienten hadde før innleggelsen behov for rullator. Det er usikkert om pasienten ble fallrisikovurdert, men pasientens tilstand ved innkomst tilsa en fra før nedsatt gangfunksjon.

Pasientsikkerhetsutvalget i SØ (PSU) ser ut fra beskrivelsen at dette er en pasient med stor risiko for fall. Om dette var vurdert og om eventuelle forebyggende tiltak var satt i gang, er ikke dokumentert i pasientens journal. Avdelingen bes følge opp dette.

PSU tar for øvrig hendelsen til orientering.

Vi trenger din hjelp for å forbedre sidene våre. Tilbakemeldingen din vil bli lest og håndtert, men vi kan dessverre ikke besvare den. Husk å ikke sende personlig informasjon, for eksempel e-post, telefonnummer eller personnummer.