3-3-melding: Sprøyte brukt på to pasienter (publisert 12. september 2018)

​En pasient fikk medisin gjennom en sprøyte som hadde blitt brukt på en annen pasient.
Blodsmitteprøve ble tatt av den andre pasienten.

Hendelsen fikk ingen konsekvenser for pasienten som fikk sprøyten.

Seksjonsleder har sendt ut informasjon der det påpekes at det ikke skal legges sprøyter i pasientmappene. Alle sprøyter skal merkes med pasientnavn og innhold, og rester skal kasseres. Den som har ferdigstilt sprøyten, har ansvar for denne.

Pasientsikkerhetsutvalget i SØ (PSU) har merket seg at seksjonsleder har sendt ut informasjon om at alle sprøyter skal merkes med pasientnavn og innhold. Det er uklart for PSU om det er mangelfull merking av sprøytene som er årsak til denne hendelsen. Uavhengig av dette vil PSU støtte seksjonsleders presisering.

Vi trenger din hjelp for å forbedre sidene våre. Tilbakemeldingen din vil bli lest og håndtert, men vi kan dessverre ikke besvare den. Husk å ikke sende personlig informasjon, for eksempel e-post, telefonnummer eller personnummer.