3-3-melding: Undersøkelse ble avbrutt (publisert 12. september 2018)

​En pasient kom til sykehuset for en undersøkelse i narkose. Underveis i undersøkelsen begynte PC-en automatisk å oppdatere programvaren og undersøkelsen måtte avbrytes. Man hadde ingen reserve PC med samme program tilgjengelig.
Pasienten kunne derfor ikke testes, og lå unødvendig i narkose i en time.

Pasientsikkerhetsutvalget i SØ (PSU) vurderer at avdelingen må avklare med IKT hvordan tilsvarende hendelser kan forhindres i framtiden. Følgende tiltak kan være mulige:
- PC som benyttes til undersøkelser som dette må ikke være koblet til nett
- Det må være rutiner som sørger for at slike PCer alltid er oppdatert, slik at automatiske, eller som her varslede, oppdateringer ikke starter automatisk under en undersøkelse.

Vi trenger din hjelp for å forbedre sidene våre. Tilbakemeldingen din vil bli lest og håndtert, men vi kan dessverre ikke besvare den. Husk å ikke sende personlig informasjon, for eksempel e-post, telefonnummer eller personnummer.