Har du time hos oss og har vært i utlandet?

Pasienter som har fått time i sykehuset oppfordres til å ikke reise utenlands. Hvis du har vært utenfor Norge i løpet av de siste 10 dagene før du skal til sykehuset, kan din planlagte time bli utsatt for å hindre smittespredning av koronavirus. Dette gjelder reiser til alle land.

Sykehuset vil utsette planlagte undersøkelser og behandlinger så lenge det er medisinsk forsvarlig, når pasienter har vært i utlandet i løpet av de siste 10 dagene. Dette gjelder også dagsturer, og gjelder reiser både til røde og gule land.
Dette gjelder ikke pasienter som har behov for akutt hjelp. De vil bli tatt i mot i sykehuset som normalt, selv om de  har vært utenlands.
Dersom en planlagt time ikke kan utsettes, vil pasienten få utdelt munnbind når han eller hun kommer til sykehuset.
Hvis du har en timeavtale i sykehuset og enten har symptomer på luftveisinfeksjon, er i hjemmeisolering eller hjemmekarantene, eller har vært i utlandet i løpet av de siste 10 dagene, må du ringe sykehuset på nummeret som står i brevet du har fått med timeavtalen. Så vil fagpersoner vurdere om timen må utsettes eller om du skal møte til avtalt tid.

Har du vært på reise til "røde" land og områder?

Ved reiser til såkalte "røde" land og områder gjelder ti dagers karantene.

Les mer: FHI: Reiseråd og innreisekarantene

Alle pasienter ved Sykehuset Østfold vil få spørsmål om hvorvidt de har vært utenfor Norges grenser, i vår innslippskontroll.  Alle pasienter må i tillegg forholde seg til de generelle retningslinjene for smittevern, ikke møte opp i sykehuset med symptomer som kan gi mistanke om Covid-19, samt holde én meters avstand til andre personer.