HELSENORGE

Har du time hos oss og har vært i utlandet?

Pasienter som har fått time i sykehuset oppfordres til å ikke reise utenlands. Hvis du har vært utenfor Norge i løpet av de siste 10 dagene før du skal til sykehuset, kan din planlagte time bli utsatt for å hindre smittespredning av koronavirus. 

Utsettelsen gjelder ikke for fullvaksinerte og de som har hatt covid-19 de siste seks månedene, som ikke lenger må i karantene ved innreise til Norge.

Sykehuset vil utsette planlagte undersøkelser og behandlinger når det er medisinsk forsvarlig, når pasienter har vært i utlandet i løpet av de siste 10 dagene og ikke er fullvaksinerte eller ikke har hatt covid-19 de siste seks månedene. Dette gjelder reiser til både røde og grønne land. Dette gjelder også dagsturer. 

Sykehuset vil ikke utsette behandling av pasienter som har behov for akutt hjelp. De vil bli tatt i mot i sykehuset som normalt, selv om de har vært utenlands. 

Dersom en planlagt time ikke kan utsettes, vil pasienten få utdelt munnbind når han eller hun kommer til sykehuset.

Hvis du har en timeavtale i sykehuset og enten har symptomer på luftveisinfeksjon, er i hjemmeisolering eller hjemmekarantene, eller har vært i utlandet i løpet av de siste 10 dagene og ikke er fullvaksinert eller har hatt covid-19 de siste seks månedene, må du ringe sykehuset på nummeret som står i brevet du har fått med timeavtalen. Så vil fagpersoner vurdere om timen må utsettes eller om du skal møte til avtalt tid. 

Har du ikke innkallingsbrevet tilgjengelig kan du logge deg på helsenorge.no og gå inn på Pasientjournal. Der ligger også innkallinger fra sykehuset. 

Eventuelt så kan du ringe 69 86 46 66 eller sentralbord 69 86 00 00 og spørre etter avdelingen hvor du har time.

Barn og unge

Barn og unge under 18 år kan avslutte innreisekarantene dersom de tester negativt på PCR-test tatt tidligst 3 døgn etter ankomst. 
​​


 Alle pasienter må i tillegg forholde seg til de generelle retningslinjene for smittevern, ikke møte opp i sykehuset med symptomer som kan gi mistanke om Covid-19, samt holde én meters avstand til andre personer.

Fant du det du lette etter?