HELSENORGE

Hør podkast med smittejegerne

12. mars er det to år siden landet stengte ned. Overlege Astri Lervik Larsen og hygienesykepleier Ole Fredrik Hansen i avdeling for smittevern deler noen av sine opplevelser og erfaringer under pandemien og forteller hvordan de jobber i den nyeste episoden til "Folk & fag".

Astri Lervik Larsen og Ole Fredrik Hansen

- Det var veldig spesielt, er hygienesykepleier Ole Fredrik Hansens første kommentar til hvordan det var å jobbe med smittevern da pandemien kom. Sammen med kollegaene opplevde han helt nye utfordringer i hverdagen, og både oppgaver og måter å jobbe på måtte endres. De oppdaget raskt at det var behov for økt behov for synlighet og at de var mer rundt hos de ulike medarbeiderne i sykehuset.
​​​

På toårsdagen for nedstengingen publiseres en ny episode i Sykehuset Østfolds podkast "Folk & fag", hvor to av medarbeiderne i smittevernavdelingen forteller mer om hvordan de jobbet både før og under pandemien.

- Smittevern handler veldig mye om å jobbe med forebygging for å unngå at pasienter får en sykehusinfeksjon på toppen av det de egentlig er hos oss for. VI jobber mest med å overvåke og passe på at infeksjoner ikke får spre seg i sykehuset. Vi er litt detektiver, sier overlege Astri Lervik Larsen.

Episoden kan du høre på Spotify, Apple podcasts og andre steder hvor du finner podkast, og du kan også lese mer og høre podkastene på sykehusets nettside.

Det er fag- og kompetanseavdelingen i samarbeid med kommunikasjonsavdelingen som utgjør podkast-redaksjonen. Målet er å by på innhold som er spennende, interessant og lærerrikt for både egne medarbeidere og befolkningen. Dette er den første episoden i sesong 2, men i fjor ble det publisert 8 episoder:​

Podkastredaksjonen tar gjerne imot tips til aktuelle temaer og gjester for kommende episoder av sykehusets podkast. E-post: podkast@so-hf.no