Martine kan bli årets lærling

Martine Myklebostad Lo (18) bestemte seg tidlig for å satse på utdannelse innen helse. Nå er hun nominert til årets lærling av veileder Monica Andréasson i Sykehuset Østfold.

Veileder og helsefagarbeider Monica Andréasson foreslo Martine Myklebostad Lo som årets lærling i Østfold.

​Hvert år deler Østfold fylkeskommune ut prisen "Årets lærling/lærekandidat", og totalt 19 ungdommer er nominert til årets pris. Deriblant Martine Myklebostad Lo fra Rolvsøy, som startet som lærling ved døgnområde 9 i seksjon for gastro- og nyremedisin på Kalnes 1. september. Der var hun allerede godt kjent.

- Fra januar i fjor og frem til sommeren, hadde jeg praksis ved avdelingen to dager i uka. Jeg var spent før jeg startet, men jeg ble tatt veldig godt imot og fulgt opp fra starten, sier Martine Myklebostad Lo. Hun var derfor godt fornøyd da hun fikk fortsette på samme sted som lærling.

Positiv og lærevillig

Selv om det ikke er mange månedene siden ungjenta startet som lærling, tenkte veileder Monica Andréasson med en gang på Martine da fylkeskommunen ønsket kandidater til årets lærling.

- Martine er veldig lettlært. Hun var raskt i sving hos oss, og har vært positiv og lærevillig helt fra begynnelsen. Ingenting går tregt med Martine, hun står i det og gjør de oppgavene hun skal på en veldig god måte, sier veileder og helsefagarbeider, Monica Andréasson.

For å bli nominert, er det å vise gode faglige kunnskaper og ferdigheter, aktiv deltakelse i opplæringen, bidra til gode samarbeidsforhold, og medvirke til et godt arbeidsmiljø blant kriteriene. En jury med medlemmer fra Yrkesopplæringsnemnda kårer vinneren som vil motta pris på fylkestingets møte 28. mars.

- Skikkelig stas

- Da jeg fikk vite at jeg var nominert, skjønte jeg det ikke helt, men lurte på hvem i all verden som kunne ha foreslått meg. Var det Monica? Jeg synes uansett det var kjempehyggelig, skikkelig stas å bli satt pris på, sier Myklebostad Lo.

Andréasson er godt fornøyd med at sykehuset er lærlingbedrift.
- Det gir oss muligheten til å lære opp flere flinke helsefagarbeidere, sier hun.

Sykehuset Østfolds kandidat til "Årets lærling/lærekandidat" er veldig glad i å jobbe tett på mennesker, og allerede i 9. klasse var Martine fast bestemt på å gå helsefag.
- Jeg hadde utplassering på sykehjem og i hjemmesykepleien, og fikk bekreftet at det var dette jeg ville. Så da vi skulle velge retning i 2. klasse på videregående, var jeg veldig klar på at det var helsefagarbeider jeg ville bli, smiler 18-åringen. Hun hjelper til med mange av de oppgavene som det er behov for rundt en pasient, daglig stell, ta blodsukker og andre målinger, dokumentere, re senger og hjelpe sykepleiere.

- Det er så mye positivt og glede i hverdagen ved å få hjelpe pasienter. De setter stor pris på den jobben vi gjør, sier Lo.
Når hun har vært ett år ved gastro- og nyremedisin, skal hun videre til 3 måneders praksis på kirurgisk avdeling, og 3 måneder innen psykiatri.
- Det blir spennende. Men til slutt skal jeg tilbake til gastro- og nyremedisin for å ta fagprøven, sier Martine Myklebostad Lo.