Nå skal det kokkeleres

Øverst på ønskelista sto et nytt lekekjøkken til de minste. Stiftelsen Sykehusbarn oppfylte med glede barne- og ungdomsklinikkens ønske.

Stiftelsen Sykehusbarn kom med nytt lekekjøkken
F.v. Barnehagelærer Ellen Margrethe Sørensen, Tomi Korhonen fra Sykehusbarn, sykepleier Anne Dagrun Bråthen og Victoria Ørebech Farfan fra Sykehusbarn.

​Små og store pappesker åpnes. Møbeldeler og skruer fyller gulvet. Et flunkende nytt kjøkken settes sammen med stor iver. Gaven fra Sykehusbarn inkluderte nemlig også flere timer med installering og montering.

- Det er så godt å få konkrete ønsker, sier Tomi Korhonen mens han klargjør kjøleskapet som snart skal fylles med lekemat. Victoria Ørebech Farfan nikker. De to representantene fra Sykehusbarn gjør dette arbeidet

Victoria Ørebech Farfan

med glede.
- Det er en viktig jobb Sykehusbarn gjør, som mange barn får glede av, sier Ørebech Farfan.

Mange givere
Stiftelsen Sykehusbarn jobber for at barn som er påvirket av egen eller andres alvorlige sykdom skal ha gode opplevelser under behandlingsperioden. Stiftelsen samarbeider med 25 sykehus over hele landet. Midlene de bruker for å oppfylle ønsker sykehusene har, får de gjennom bedriftsdonasjoner, private innsamlingsaksjoner, private givere, minnegaver og grasrot andelen.

- Vi er så takknemlige. Endelig har vi fått lekekjøkkenet vi ønsket oss. I tillegg har vi fått nye kommoder og flotte leker. Dette er helt fantastisk, sier barnehagelærer Ellen Margrethe Sørensen.

Litt magi
Kjøkkenet er ennå ikke helt ferdig når den første lille pasienten kommer inn i rommet og resolutt styrer mot komfyren og setter i gang med å lage liksommiddag. Tomi Korhonen smiler fornøyd.
- Målet er å skape litt magi for barna som er innlagt på sykehus. Vi ønsker å kunne bidra til litt latter og glede.

Lekekjøkkenet er klart til bruk

Lekekjøkkenet er klart til bruk.