HELSENORGE

Påminnelse: Dropp turen over grensa

Har du fått time i sykehuset, kan den bli utsatt hvis du har vært i utlandet de siste 10 dagene. Dette gjelder reiser til alle land, både røde og gule.

Sykehuset Østfold Kalnes

​For å unngå smittespredning ønsker sykehuset å unngå at pasienter som har vært utenfor Norges grenser de siste 10 dagene, kommer inn i sykehuset. Dette gjelder uansett om du reiser til land som medfører karantene eller ikke.

- Smittesituasjonen i land og regioner utenfor Norge endres stadig, og mange fristes til å reise utenlands når de ikke må i karantene. Det er derfor viktig at vi minner befolkningen om sykehusets regler, sier fagdirektør Helge Stene-Johansen.

Gjelder også dagsturer

Pasienter som har vært utenfor Norge i løpet av de siste 10 dagene, kan få utsatt sin planlagte timeavtale i sykehuset. Dette gjelder også dagsturer, og gjelder både reiser til land som er røde og gule.

Anbefalingen i sykehuset er også å utsette planlagte timer for pasienter som har symptomer på akutt luftveisinfeksjon, eller som er i hjemmeisolering eller hjemmekarantene.

- Dette gjelder selvfølgelig ikke pasienter som har behov for akutt hjelp. De tas imot i sykehuset som normalt, også de som har vært utenlands, sier Stene-Johansen.

Ring før du kommer

Dersom en planlagt time ikke kan utsettes, vil pasienten få utdelt munnbind når han eller hun kommer til sykehuset.
- Dersom du har en timeavtale i sykehuset og enten har symptomer på luftveisinfeksjon, er i hjemmeisolering eller hjemmekarantene, eller har vært i utlandet i løpet av de siste 10 dagene, må du ringe sykehuset på nummeret som står i brevet du har fått med timeavtalen. Så vil fagpersoner vurdere om timen må utsettes eller om du skal møte til avtalt tid, sier Stene-Johansen.

Helge Stene-Johansen

-Vi må gjøre hva vi kan for å hindre at pasienter og medarbeidere blir smittet av korona, sier fagdirektør Helge Stene-Johansen.-Vi må gjøre hva vi kan for å hindre at pasienter og medarbeidere blir smittet av korona, sier fagdirektør Helge Stene-Johansen.