Pento Playboys er festivalklare

På under ett år har anestesi- og operasjonskollegaene fra Kalnes både startet og utvidet bandet Pento Playboys, fått flere spillejobber - og er i helga klare for "Den store havnefestivalen" i Skjeberg.

Pento Playboys spilte for fullsatt Cafè Magenta i april. I helga er bandet klar for sin første festivaljobb, under "Den store havnefestivalen" i Skjeberg lørdag kveld.

​De kaller seg en gjeng glade anestesi- og operasjonssykepleiere på Sykehuset Østfold. For under ett år siden kom bandet Pento Playboys til verden. I 10 år har en kameratgjeng hatt en årlig tradisjon med å samles til bordtennisturnering hjemme i garasjen til Jostein Nygaard, og i fjor tok sykepleiere som alle jobber på anestesiavdelingen i sykehuset, ansvar for pauseunderholdningen. Det ble en suksess.

- Egentlig ble dette litt større enn vi regnet med, medgir anestesisykepleier og gitarist Jørgen André Olsen.

Spilte for fullsatt Magenta

For de seks sangene som ble fremført hjemme i stua til trommisen i det nyfødte bandet, gjorde at sjefen ba om ny opptreden under julebordet. Antall syngende og spillende medlemmer i bandet fra operasjonsstua har siden økt til ti, repertoaret er utvidet, og flere spillejobber har det også blitt. I april solgte de ut 150 billetter på fire dager til konserten på Café Magenta, og lørdag 8. juni er bandet klare for å opptre under "Den store havnefestivalen" i Skjebergkilens marina.

Pento Playboys

Bandet med sykepleiere og leger fra anestesi- og operasjon på Kalnes består av Eivind Berg (vokal/trekkspill), Linda Eikemo (vokal/kor), Lise Derås-de Jung (saxofon/kor), Jostein Nygaard (trommer), Erlend Snøløs (bass/kor), Sondre Nordlie (gitar/kor), Jørgen André Olsen (gitar/kor), Raymond Omnø (trombone), Eskil Fluge (fiolin) og Alf Jonassen (strengeinstrumenter). Vokalist Eivind som har begynt på anestesiavdelingen i Ålesund flyes hjem for å være med på spillejobb.

- Konserten under havnefestivalen blir den andre offisielle opptredenen vår, og vi har aldri stått på så stor scene før, sier Olsen fornøyd. Bandmedlemmene i Pento Playboys samles omtrent hver 14. dag for å spille sammen, og det blir mye rock.

Linda Eikemo, operasjonssykepleier og sanger

Linda Eikemo

- Mye forskjellig med en del trøkk i, men alt fra låter av Johnny Cash og Elvis, til Queen, The Rolling Stones og norsk rock. Vi gjør mange kjente låter, og vi har jo vår egen touch på det også, siden vi har med trekkspill, fiolin og trombone i bandet, sier Olsen.
Bandnavnet har visse likheter med Penthouse Playboys, men pento er godt kjent på operasjonsstua som navnet på en sovemedisin.

Støtter Sykehusbarn

- Vi er bare en gjeng glade amatører, men inntektene vi får gir vi til en stiftelsen Sykehusbarn. Og inntektene øremerkes slik at de gis tilbake til tiltak i Sykehuset Østfold, og det synes vi er veldig fint, sier Olsen.

Den store havnefestivalen trakk i fjor 700 publikummere, men er i år utvidet til en tredagers festival. På programmet står blant andre artister som Vassendgutane, Onkel Tuka, Odd René Andersen, Trine Rein, Ole Evenrud og Jonas Groth.

Pento Playboys

Pento playboys