Prøver lykken i Danmark

Det er et stort behov for sykepleiere og jordmødre i norske sykehus. Sykehuset Østfold håper flere danske medarbeidere fristes av spennende arbeidsoppgaver i vårt moderne sykehus.

Tone Svanholm ,Nina Bøhn Kristiansen, Gøril Løddingen Myrhaugen og Julie Isdal Hempel
F.v. Tone Svanholm, Gørill Lødding Myrhaugen og Nina Bøhn Kristiansen fra Sykehuset Østfold og Julie Isdal Hempel fra EURES.                                                                                                                        

​- Vi har besøkt messer i Fredericia, Aalborg og Århus, slik at vi har dekket hele Jylland. Kandidatene som kom er motivert for å flytte utenlands, og de var positive til komme til Norge, sier HR-sjef Nina Bøhn Kristiansen.

Bemanningsavdelingen og HR-avdelingen deltok på rekrutteringsmessene i Danmark i slutten av november. Målet var å rekruttere sykepleiere og jordmødre.

Messene var i regi av Nordisk Jobstart+, og er et Interregprosjekt.
- Dette er et mobiliseringsprogram på tvers av landegrenser, og sykehuset fikk god hjelp under messene av rådgiver fra EURES Julia Isdal Hempel, sier Kristiansen.

EURES representant kunne bistå med mye nyttig informasjon, blant annet om muligheten for økonomisk støtte fra EU ved flytting.

- Kandidatene syntes det var spesielt interessant å høre om vårt introduksjonsopplegg for nyansatte, faste undervisningsdager og at det er høyt fokus på fag i Sykehuset Østfold. Traineeprogrammet og muligheten for 100 % faste stillinger var også noe som fanget interessen til kandidatene. I tillegg snakket vi varmt om sykehuset som arbeidsplass og markedsførte fordeler ved å bo i Østfold, sier seksjonsleder Gørill Lødding Myrhaugen i bemanningsavdelingen.

Deltakelse på disse messene er en del av sykehusets rekrutteringsstrategi, og det ble etablert gode kontakter i Danmark. Bemanningsavdelingen og HR-avdelingen planlegger å delta på nye messer igjen i mai 2019.

Ta en titt på våre ledige stillinger