Setter farge på barne- og ungdomsklinikken

- Vi ble overlykkelige over å få dette oppdraget, sier Hanne Bringager og Eva Malmstrøm. I dag startet malerduoen utsmykkingen av barne- og ungdomsklinikken på Kalnes.

Eva Malmstrøm og Hanne Bringager
Eva Malmstrøm og Hanne Bringager har malt sammen i ti år.

Milde, fargeglade malerier fanger nå oppmerksomheten i inngangspartiet til barne- og ungdomsklinikken på Kalnes.
- Dette blir kjempefint! Kunst er veldig viktig for helsa, og her klarer kunstnerne å vise tydelig at dette er en avdeling for både barn og ungdom, sier avdelingssjef Harald Hurum.

Vekker følelser

Nå er 20 av i alt 50-70 malerier hengt opp på de hvite veggene i fellesarealene i avdelingen.
- Vi ønsker at bildene skal inspirere og vekke følelser. De skal tilføre avdelingen farger og gjenspeile livet. Utsmykningen skal kommunisere både med barn, ungdom og voksne, sier Hanne Bringager.

Hun kjenner sykehusmiljøet godt etter å ha jobbet som spesialsykepleier for barn på Ullevål sykehus gjennom mange år. Det var der Bringagers figurer vokste fram, for å uttrykke håp, trøst, felleskap, nærhet og glede.

- Det er så viktig å skape en god stund for de som er på sykehuset. Maleriene våre gir rom for en tankereise, og til å bruke fantasien, sier hun.

Skaper en helhet

Langs veggene i korridorene vil pasienter, pårørende og medarbeidere oppdage visuelle fortellinger. I behandlingsrommet vil utsmykningen plasseres i taket, og kunne invitere til en tankereise når pasientene ligger på undersøkelsesbenken.

- Det er et ærefullt oppdrag vi har fått, og siden vi skal utsmykke hele avdelingen, får vi mulighet til å skape en unik helhet, sier Eva Malmstrøm.

Bruker stål

De to kunstnerne har arbeidet sammen i ti år, og alle maleriene er malt av de to i fellesskap.
- Eva begynner med å fargesette maleriet, så kommer jeg med figurene. Sammen skaper vi en historie, og vi er gode til å heie på hverandre, sier Bringager.

Maleriene er malt på lerret og stålplater, samt relieffer i trefiner.
- Siden vi er på et sykehus har vi valgt å bruke stålplater på de fleste maleriene, som enkelt kan rengjøres, sier Malmstrøm.

Harald Hurum

Harald Hurum ved et av de nye maleriene.

Maleri