Ønsker mindre besøk i sykehuset

- Vi har fortsatt mange pasienter med influensa og har i tillegg fått inn flere pasienter med omgangssyke. For å unngå smittespredning oppfordrer vi publikum om å begrense antall besøk i sykehuset. I utgangspunktet ønsker vi at pasienter bare får ett besøk av én person daglig, sier avdelingssjef Jon Birger Haug i avdeling for smittevern.

Jon Birger Haug
Jon Birger Haug oppfordrer alle til å være ekstra nøye med håndhygiene.

Før jul ble det innført besøkstopp på føde-barsel og nyfødtintensiv for å beskytte de minste. Fortsatt må søsken, annen familie og venner vente noen dager før de kan møte den nyfødte. Far eller medmor kan fortsatt være hos mor og barn. For å unngå smitte oppfordres familien til ikke å ta med den nyfødte til vestibylen. Besøksstoppet på føde-barsel og nyfødtintensiv opprettholdes foreløpig fram til 9. januar.

- Siden vi i tillegg til influensaen nå har flere pasienter med norovirus (omgangssyke), innfører vi altså begrensninger på besøk i resten av sykehuset også.  Det er veldig beklagelig, men helt nødvendig i den situasjonen vi er i nå, sier Haug.

Sykehuset Østfold oppfordrer alle pasienter og besøkende til å være ekstra nøye med håndhygiene. Det er utplassert hånddesinfeksjonsmiddel i vestibylen og i alle behandlingsområder.