Bilde av medarbeidere

Pasient- og pårørendeopplæring

Opplæring av pasienter og pårørende skal gi kunnskap, ferdigheter og holdninger og slik bidra til bedre å håndtere sykdom og fremme helse i hverdagen.

Sykehuset tilbyr tilrettelagt opplæring for pasienter og pårørende som melder behov for diagnosespesifikk informasjon, undervisning eller veiledning.

Se våre kurs for pasienter og pårørende under Kurs og arrangementer nederst på denne siden.

E-læring for pasienter og pårørende

Habiliteringstjenesten

Habiliteringstjenesten for barn og ungdom

Habiliteringstjenesten for voksne

Lærings- og mestringssenteret

Lærings- og mestringssenteret tilbyr kurs til pasienter og pårørende. Kursene spenner over flere diagnoser, tilstander og situasjoner.

Lærings- og mestringssenteret

Regelverk og andre føringer for pasient- og pårørendeopplæring

Regional kompetansetjeneste for pasient- og pårørendeopplæring, Helse Sør-Øst, har laget en oversikt over regelverk og andre føringer og anbefalinger for opplæring av pasienter og pårørende.

Les om kost- og reisegodtgjørelse, innsatsstyrt finansiering, brukermedvirkning, helsepedagogiske anbefalinger og mer på mestringforalle.no.

Kurs for fagfolk og helsepersonell

Sykehuset Østfold arrangerer også kurs for fagfolk og helsepersonell, både for våre egne medarbeidere og for fagfolk i kommunene.

Her får du oversikt over kursene vi tilbyr til fagfolk og helsepersonell og du får også informasjon om utdanning og kompetanse i sykehuset

Kurs og arrangementer

• Tirsdag 26.02.
    Å være besteforeldre

Gruppesamling for besteforeldre til barnebarn med nedsatt funksjonsevne.

• Torsdag 28.02.
    Kommunikasjonskurs for foreldre og søsken til barn med nedsatt funksjonsevne

Dette er et gruppetilbud for søsken i alderen 9-12 år til barn med medfødt funksjonsnedsettelse.

• Tirsdag 05.03.
    Vi har fått et barn med Down syndrom

Dette er et grunnkurs om Down syndrom, og arrangeres av habiliteringstjenesten for barn og unge (HABU). Kurset passer for foreldre, besteforeldre, fagpersoner og øvrig nettverk.

• Onsdag 06.03.
    Hjertesvikt

Har du hjertesvikt, eller er pårørende til en med hjertesvikt, og trenger lære mer om denne sykdommen? Har du lyst til å treffe andre som også har hjertesvikt og lære mer om hvordan en kan mestre hverdagen bedre?

• Mandag 11.03.
    Det store spranget - overgang 18 år

Kurs for foresatte til personer med nedsatt funksjonsevne som snart er 18 år.

• Torsdag 14.03.
    Temadager for foreldre til barn i alderen 4 til 12 år med overvekt

Temadagene er for foreldre til barn med betydelig overvekt. Kurset består av forelesninger ved klinisk ernæringsfysiolog, helsesøster og erfaringsutveksling i gruppe.

• Tirsdag 19.03.
    Kurs for pårørende

Er du pårørende til en voksen med langvarig sykdom, og vil lære mer om hvordan ta vare på seg selv som pårørende? Har du lyst til å treffe andre pårørende, og lære mer om hvordan en kan mestre hverdagen bedre?

• Onsdag 20.03.
    Livet etter kreft

Kurs for personer som har hatt kreft og er ferdige med cellegift- og strålebehandling. Fagfolk og erfarne brukere bidrar innenfor ulike temaer som håp og livsglede, fatigue, kognitiv bevisstgjøring og erfaringsutvekslinger.

• Torsdag 09.05.
    Hva med oss?

Parkurs for foreldre som har barn med nedsatt funksjonsevne.

• Onsdag 29.05.
    Temadager for foreldre til barn med CFS/ME

Temadager med blant annet innhold som psykiske prosesser, sorgreaksjoner, kommunikasjon, endringer i familien når en blir syk, kosthold, sykdomsfaser, energibalanse, rettigheter og muligheter ved utdanning og fra NAV.

• ADHD - e-læringskurs for foresatte

Kurset gir en innføring i diagnosen ADHD. Det tar for seg ulike tiltak som; sosiale rettigheter, positiv foreldrestyring, PPT, skole og hjem samarbeid, struktur og hjelpemidler, ernæring og medisinsk behandling.

• Diabeteskurs

Startkurs for pasienter med diabetes 1 og diabetes 2.

• Hjerterehabilitering

Hjerterehabilitering er for deg som har gjennomgått hjerteinfarkt eller er hjerteoperert.

Vi trenger din hjelp for å forbedre nettsidene våre. Tilbakemeldingen din vil bli lest, men vi kan dessverre ikke besvare den. Husk å ikke sende personlig informasjon, for eksempel e-post, telefonnummer eller personnummer.