HELSENORGE

Innkallinger

Referater

​​ ​

Ønsker du et spesifikt referat fra før 2021, send en e-post til brukerutvalget@so-hf.no​

Ungdomsrådets rolle

Ungdomsrådet er et rådgivende organ for styret og administrerende direktør i saker som angår helsetilbudet til aldersgruppen 12-23 år. De er et forum for tilbakemelding fra brukerne, pasienter og pårørende om erfaringer innenfor SØ sitt ansvarsområde knyttet til tilbudet til denne aldersgruppen.

Formål

• Arbeide for gode, likeverdige og brukerorienterte helsetjenester for ungdom, uavhengig av kjønn, bosted, etnisk opprinnelse, sosial status, sykdom/diagnose og funksjonshemning.
  • Arbeide for at tjenestetilbudet i SØ for ungdom har høy kvalitet og gir gode pasientforløp.
  • Bidra til god medvirkning fra brukere, pasienter og pårørende.
  • Bidra til at brukerkompetansen blir benyttet som grunnlag for planlegging, gjennomføring og evaluering av helsetjenestene.
  • Bidra til å følge opp SØs vedtatte strategi for brukermedvirkning – Åpenhet og involvering

Oppgaver

• Fremme saker av betydning for sykehustilbudet til ungdom.
  • Utarbeide arbeidsplan for kommende år samt årsrapport for foregående år. Årsrapporten inngår i brukerutvalgets årsrapport.
  • Avgi høringsuttalelser til planer og utredninger og gi innspill til SØ sine høringsuttalelser i saker som angår tjenestetilbudet til ungdom.
  • Uttale seg i styresaker som Ungdomsrådet finner relevante.
  • Bidra til utvikling og evaluering av pasient- og brukererfaringsundersøkelser
  • Bidra til å styrke arbeidet med bedring av pasientservicen til ungdom

Øvrige forhold

• Ungdomsrådet skal ikke behandle saker vedrørende enkelt pasienter. Disse behandles i SØs ordinære organer for slike saker eller av pasientombudet.
  • Mandat og arbeidsform for Ungdomsrådet skal evalueres og evt. revideres etter ett års virke

​ Møteplan 2023

4. januar
8. mars