HELSENORGE

Temadager for foreldre til barn i alderen 4 til 12 år m. overvekt

Temadagene er for foreldre/foresatte til barn med betydelig overvekt. Kurset består av forelesninger ved klinisk ernæringsfysiolog, helsesykepleier og erfaringsutveksling i gruppe.

Henvisning - du må ha henvisning for å delta

du må ha henvisning for å delta

Kontakt lege og få en kort henvisning til barne- og ungdomsklinikken i Sykehuset Østfold. Foreldrenes navn og telefonnummer må også stå i henvisningen. De som er til behandling på barne- og ungdomsklinikken trenger ikke henvisning.

Målgruppe

Foreldre/foresatte til barn i alderen 4 til 12 år med betydelig overvekt. Det er ønskelig at begge foreldrene/foresatte deltar.

Varighet

Temadagene går over tre hele dager, og dere bør delta på alle dagene for å få best utbytte av kurset.

Temadagene var planlagt gjennomført i mai 2022, men på grunn av endringer i personalsituasjonen, er kurset utsatt til oktober 2022.

20.10. – kosthold, motivasjon, målarbeid, utfordringer
27.10. – mat og spisevaner, informasjon fra barnelege
10.11. – psykologisk førstehjelp veiledning

Alle dager klokka 09.00 til 15.30.

Antall deltakere

Foreldre/foresatte for Inntil 10 barn.

Gratis fordi det ikke tas egenandel for barn under 16 år.

Servering

Det blir servert kaffe og te. Mat/drikke kan kjøpes i kantina eller tas med.

Ring barne- og ungdomsklinikken på tlf. 69 86 30 09.

Om temadagene

Temadagene består av forelesninger ved klinisk ernæringsfysiolog, overlege, helsesykepleier, psykiater samt erfaringsutveksling. Foreldrenes spørsmål og utfordringer er i fokus. En stor del av tiden er satt av til å dele kunnskap og erfaringer.

Eksempler på tema og spørsmål:
- Hvorfor spiser noen mer enn andre?
- Hvor mye mat trenger vi?
- Praktiske råd og tips til hvordan maten kan lages sunnere
- En mor til barn med overvekt deler sine erfaringer
- En far som selv har vært overvektig kommer og deler av sine erfaringer
- Innlegg av barnelege
- Veiledning av familieterapeuter
- Atferdsendring og målarbeid
- Selvhjelpsverktøyet Psykologisk Førstehjelp
Kursleder og foreleserne har mye erfaring i å arbeide med barn og overvekt. De vet at overvekt er en utfordring og har stor forståelse for at det kan være vanskelig å forandre vaner og livsstil.

Endringer i programmet kan forekomme.