Det er mye utredning av hukommelseproblemer og andre typer kognitiv svikt. Vi jobber tverrfaglig. Vårt arbeid starter med kartlegging av pasienten for å få et bilde av hva slags vansker det dreier seg om, og hvilke tilbud det er behov for.
Ved geriatrisk poliklinikk er det bare planlagte utredninger, akutte henvendelser legges som oftest inn på sengepost.
Problemstillinger vi ofte utreder og eventuelt behandler er blant annet:
- Hukommelsevansker, kognitiv svikt og demens
- Falltendens
- Polyfarmasi (bruk av mange ulike medisiner)
- Subakutt funksjonssvikt
- Vurdering av førerkort
Undersøkelser vi utfører:
- Kognitiv utredning
- EKG
- Ortostatisk blodtrykk
Henvisning
Du blir henvist til poliklinikken enten av din fastlege eller av en sykehuslege.
Legen i poliklinikken vurderer i løpet av konsultasjonen om du skal følges opp videre av fastlege eller om du skal komme tilbake til kontroll. Uansett får fastlegen oversendt skriv etter konsultasjonen. Legen i poliklinikken vurderer også behovet for videre utredning i radiologisk avdeling (røntgen) og hos andre spesialister. Du blir i tilfelle henvist videre. Fastlegen holdes alltid informert.
Vi er opptatt av å gjøre en helhetlig vurdering av din helsetilstand. Derfor bruker vi lang tid på å snakke med deg og en person som kjenner deg godt. Vi har spørsmål om hvordan ting fungerer i dagliglivet, og vi gjør noe kartlegging i forhold til hukommelse. Nye kognitive utredninger bruker vi 2 dager på. Vi benytter oss av norsk register for kognitiv utredning i spesialisthelsetjenesten. (NorKog)