HELSENORGE
Illustrasjon av en dame foran pc og en hånd som holder en mobiltelefon
- digitale tjenester

Helsetjenester på nett

Den nasjonale helseportalen helsenorge.no tilbyr digitale tjenester som forenkler din kontakt med sykehuset.


God informasjon om og innsikt i egen helse er viktig for at du kan delta i valg som gjelder behandling og oppfølging av din egen sykdom og helse.


Se din pasientjournal på Helsenorge

Pasientjournalen din inneholder dokumenter fra sykehus du har vært behandlet ved, og nå vil du kunne lese deler av dette på nett.

Har du nettopp vært på sykehus og lurer på hva legen skrev i journalen din? Nå har du digital tilgang til utvalgte dokumenter fra din pasientjournal på Helsenorge.

Logg deg på pasientjournalen din på helsenorge.no


Har du spørsmål om pasientjournalen din, skal du kontakte sykehuset som har skrevet den. Du kan også be om å se pasientjournalen din, selv om du ikke vil gjøre det digitalt.

​Se mer informasjon og kontaktopplysninger på helsenorge.no
  ​​


​​​​Digitale brev

Vil du motta brev digitalt fra sykehuset? Digitale brev får du tilgang på så snart de er sendt fra sykehuset.

Med tradisjonell post tar det tid fra et brev sendes ut og til mottakeren har det i sin postkasse. I tillegg får vi sjeldnere enn før levert post hjem i postkassene. Digitale brev får du direkte i din digitale postkasse så snart de er sendt ut.

Når du mottar digitale brev fra sykehuset er det viktig at du åpner og leser hele brevet slik at du møter riktig forberedt til timen. I tillegg til informasjon om forberedelser vil du blant annet finne informasjon om oppmøtested og adkomstbeskrivelse i brevet. ​

Foreløpig vil innkallingsbrev til bildediagnostikk bli sendt med vanlig postombæring​

Les mer om hvordan du kan motta brev digitalt  

Digital dialog om timeendring​​

Hvis du får innkallingsbrev fra sykehuset på helsenorge.no, kan du nå sende beskjed direkte til avdelingen hvis du trenger et nytt tidspunkt for timen eller ønsker å avbestille timen din.

Du får denne muligheten når du åpner innkallingsbrevet i din innboks på Helsenorge, der du har tilgang til en svarknapp. Du kan bruke svarknappen for å gi beskjed om at oppsatt tid ikke passer. Det betyr at du kan gi beskjed digitalt hvis du trenger å endre tidspunkt eller ønsker å avbestille timen din, i stedet for å ringe.

Du må si i fra senest 24 timer før for å unngå å måtte betale gebyr for timen som ikke passet. Hvis du har time på en mandag, må du gi beskjed før klokken 14.00 fredagen før.

Les om egenandeler på sykehus og poliklinikk​

Tjenesten er for alle over 16 år som har en bruker og har samtykket til full tilgang på helsenorge.no

Hvis du mottar innkallingsbrevet på Digipost, e-Boks eller som papirpost må du fortsatt ringe til avdelingen for å endre eller avbestille timen din. Kontaktopplysninger til avdelingen finner du i brevet eller via våre nettsider i oversikten Avdelinger A-Å

Tjenestene er en del av arbeidet som gjøres i Helse Sør-Øst med å erstatte funksjonene som før var del av minjournal.no

Sikker kanal for kontakt med sykehuset

Du kan se dialogen i ditt personlige helsearkiv på Helsenorge og i dokumentoversikten i pasientjournal.​​

Mine henvisninger

Pasienter som har brukerprofil på Helsenorge kan nå se status på sin henvisning ved sykehuset. 

Tjenesten er tilgjengelig for alle over 16 år og forutsetter en brukerprofil på helsenorge.no der man har samtykket til full tilgang.

Tjenesten gir tydeligere informasjon om pasientrettigheter knyttet til fasen henvisningen er i. Det er også laget et digitalt klageskjema som pasienten kan fylle ut og sende til sykehuset.​​​​

Les mer om henvisninger på Helsenorge

​​

​​Digitale pasientskjema (Checkware)

De digitale pasientskjemaene vil i første omgang gjelde utvalgte pasientgrupper.​
​​
Digital egenrapportering skal gjøre det enklere for deg å gi nødvendig informasjon til sykehuset i forbindelse med utredning og behandling.

​Les mer om digitale pasientskjema​​

​Videokonsultasjon

Sykehuset Østfold tilbyr videokonsultasjoner hvor fysisk undersøkelse ikke er mulig eller nødvendig. Vi benytter videotjenesten Pexip fra Norsk Helsenett (join.nhn.no), som er godkjent for bruk i pasientkonsultasjoner.​Fordelen med videokonsultasjon er at du slipper å dra til sykehuset når det ikke er nødvendig. Ved behov for undersøkelser eller inngrep som krever oppmøte, må du til sykehuset.
​​
Foreløpig tilbyr ikke alle våre poliklinikker/avdelinger videokonsultasjoner. 

Les mer om videokonsultasjon i Sykehuset Østfold

​Nyttige tjenester

I tillegg til pasientjournalen på nett finner du også andre nyttige tjenester fra sykehuset på helsenorge.no:

  • ​e-resept
  • kjernejournal

Tjenester som kommer:

  • prøvesvar
  • egenregistrering i skjemaer/apper
  • timeavtaler 
​​​

​​​Barn under 12 år

Foreldre som har en bruker på helsenorge.no kan få barnas innkallingsbrev digitalt, og ​de kan gi beskjed til sykehuset via helsenorge.no hvis timen ikke passer.  De kan også lese deler av barnets journal, ha digital dialog med sykehuset om enkelttimer og sende inn skjema.  

Dette gjør det lettere for foreldre å følge opp behandlingen barna får på sykehuset. 

​Det er journaldokumenter opprettet på sykehuset etter 1. april 2022 som blir tilgjengelig for foreldre. De kan også se logg over hvem som har arbeidet i barnets journal fra samme dato.

​Vil man se dokumenter som er eldre, eller den fullstendige journalen, kan du be om det via Helsenorge.

​Les mer på helsenorge.no​​​​
​​


Fant du det du lette etter?