Som deprimert kan en oppleve ulike kombinasjoner av symptomene, og det kan variere hvor mange plager en har. Styrken på depresjonen varierer fra milde symptomer til alvorlig depresjon med selvmordsfare. Hvor deprimert en er vil derfor ha betydning for hjelpetiltak. eMestring behandler mild og moderat depresjon.
Depresjon har god prognose og de fleste med depresjon blir helt friske. De mest brukte psykologiske metodene i behandling av depresjon hos voksne er psykodynamisk terapi, kognitiv terapi og interpersonlig terapi.
Les mer om depresjon på kognitiv.no
eMestring behandler depresjon med kognitiv atferdsterapi. Denne terapiformen tar utgangspunkt i situasjonen her og nå, og har som mål at den som er i terapi skal lære hva som skaper depresjonen og hvordan vi kan bryte ut av den. Dette gjøres gjennom arbeid med tankene våre og hvordan vi handler i hverdagen.
Les mer om kognitiv atferdsterapi på kognitiv.no
eMestring gir behandling via internett. I stedet for å møte opp for å motta terapi ved ditt lokale distriktpsykiatriske senter, kan den som mottar behandling logge seg inn på våre nettsider når og hvor de vil. Alle som mottar behandling i eMestring får oppfølging av en terapeut ukentlig. Oppfølgingen skjer skriftlig i behandlingsprogrammet.
Behandling for depresjon i eMestring varer i 14 uker, og består av 8 deler. Hver del inneholder lesestoff, øvelser og kartlegginger.
Lesestoffet gir informasjon om hvordan det å være deprimert påvirker oss, og hva vi kan gjøre for å bryte ut av depresjonen.
Øvelsene hjelper den som mottar behandling å finne frem til hva som er nyttig for seg selv, og gir opplæring i teknikker som trenes på gjennom behandlingen.
Kartleggingene måler symptomene på depresjon, og benyttes for å sikre at behandlingen fungerer.
Behandlingen i eMstring har samme innhold som kognitiv atferdsterapi gitt ansikt til ansikt. Behandlingen er undersøkt i flere studier både i Norge og i utlandet. Metoden eMestring benytter kalles “veiledet internettbehandling” og har vært gjennom en metodevurdering hvor den samlede forskningen er gjennomgått av Folkehelseinstituttet.